17:00 21.11.2018

У поліції заявили про плани силового розблокування перекритих протестувальниками доріг в Україні

3 хв читати

 У Національній поліції України заявляють про наміри розблокувати рух дорогами, перекритим протестувальниками власниками нерозмитнених автомобілів.

"Застерігаємо: у разі порушень законодавства України до порушників будуть застосовані передбачені законодавством заходи поліцейського примусу...У разі подальших спроб блокування транспортних комунікацій - до правопорушників застосовуватимуть передбачені законом заходи", - йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті Нацполіції в середу.

У свою чергу, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков запевнив, що поліція діятиме в рамках закону, але "у разі непокори - жорстко".

"Ліберальна лояльність до "євробляхерів"закінчилася там, де вони перетворили право на протест в обмеження прав інших. Прийнято рішення про розблокування всіх перекритих ними автодоріг. Поліція працюватиме в рамках закону, але в разі непокори - жорстко", - написав глава МВС у "Твіттері".

За даними поліції, станом на середу поліція вже відкрила і розслідує п'ять кримінальних проваджень за фактом блокування транспортних комунікацій у рамках ст.279 Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді штрафу, виправних робіт, арешту і позбавлення волі. Такі провадження відкриті за фактом блокування доріг у Рівненській, Черкаській, Чернігівській та Житомирській областях.

Поліція закликає водіїв нерозмитнених транспортних засобів проводити акції протесту в рамках правового поля, не порушуючи прав інших громадян "Кожен громадянин має гарантоване Конституцією України право на мирний протест. Водночас обов'язком органів державної влади, зокрема Нацполіції, є не лише забезпечення прав учасників таких мирних зібрань, а й недопущення порушення конституційних прав інших громадян, які не є учасниками цих масових заходів. зокрема, їхнього права на вільне пересування", - йдеться в повідомленні.

У Національній поліції повідомили, що в масових заходах водіїв транспортних засобів на єврономерах станом на ранок середи загалом в Україні узяли участь понад тисячу осіб. "Найбільшу кількість зафіксовано в Дніпропетровській (160 осіб / 90 авто), Житомирській (100 осіб/50 авто), Львівській (150 осіб / 70 авто) та Чернігівській областях (150 осіб/82 авто)", - йдеться в повідомленні.

Рух на автошляхах через їх блокування водіями нерозмитнених автомобілів, за даними поліції, залишається частково обмеженим у семи областях.

Як повідомлялося, громадська організація "Авто Євро Сила" анонсувала на 20 серпня проведення акцій громадянської непокори в кожній області України з вимогою скасування законопроектів №8487 і №8488 про внесення змін до Податкового кодексу, що знизить акциз на легкові автомобілі, оскільки ті передбачають скасування коефіцієнта віку в розрахунку вартості акцизу.

У вівторок учасники протесту власники автомобілів з європейської реєстрацією перекрили кілька доріг державного значення в 16 областях. На наступний день в "Укравтодорі" повідомили про завершення акцій протесту з перекриттям доріг у 9 областях і продовження в 7. Пізніше цю цифру підтвердили в Національній поліції, водночас "Укравтодор" повідомив, що станом на 12:00 протестувальники-власники нерозмитнених автомобілів - блокували рух у 20 місцях в 15 областях України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА