20:51 21.11.2018

Продан повідомив, що наступного тижня повертається в Київ і готовий прийти в САП

3 хв читати
Продан повідомив, що наступного тижня повертається в Київ і готовий прийти в САП

Підозрюваний в незаконному збагаченні колишній в.о. голови Державної фіскальної служби (ДФС) України Мирослав Продан повідомив, що наступного тижня повернеться до Києва після лікування за кордоном, про що вже проінформована Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП).

"Наступного тижня повертаюся до Києва після завершення лікування. Лікарі вважають, що мій стан дозволить залишити медичний заклад. Сьогодні адвокати надали представникам САП інформацію з цього приводу. Сподіваюся, що з мого повернення не влаштують шоу. Того ж дня я готовий з'явитися в САП", - написав М.Продан на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у середу.

Він зазначив, що "ця історія з повістками, підозрами" була влаштована, щоб налякати його, щоб він не повертався в Україну.

"Багато хто сподівався, що я залишуся за кордоном. Адже в такому разі і доводити нічого не треба. Не повернувся, сховався - підтвердив, що дійсно винен. Я такого подарунка людям, які мене замовили, не зроблю. Я повертаюся", - написав М.Продан.

"Я повертаюся, щоб довести свою правоту", - додав він.

Як повідомлялося, 15 листопада 2018 року прокурор САП склав і підписав письмове повідомлення про підозру М.Продана в скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.368-2 (незаконне збагачення) Кримінального кодексу України, забезпечено вручення даного повідомлення способом, передбаченим КПК України для вручення повідомлень.

У прокуратурі зазначили, що колишній в.о. глави ДФС підозрюється в придбанні за час роботи на посаді з липня 2016 до червня 2018 року у власність грошових коштів на суму понад 89 млн грн, за які для його особистого користування придбано низку об'єктів нерухомого майна та транспортних засобів. Для приховування дійсного власника реєстрація права власності здійснювалася на близьку людину.

За інформацією САП, серед придбаних об'єктів: дві квартири в елітній столичній новобудові (вартістю 6,7 млн грн), два будинки в Туреччині вартістю 78 млн грн, три автомобіля представницького класу загальною вартістю 3,4 млн грн.

Слідство також перевіряє причетність М.Продана до придбання інших об'єктів нерухомості в Києві і люксових автомобілів.

Прокурори САП викликали екс-керівника ДФС для проведення слідчих і процесуальних дій на 20 листопада. Раніше САП викликала М.Продана на 8 і 15 листопада для проведення слідчих і / або процесуальних дій у кримінальному виробництві, відкритому 29 серпня цього року. За словами екс-глави ДФС, він отримав повідомлення про виклик через вайбер від САП 7 листопада, тоді як поїхав за кордон 5 листопада, а в САП вказували, що надіслали повістку 2 листопада.

М.Продан заявив про законні підстави свого виїзду за кордон на лікування в Німеччину через Молдову і про готовність спілкуватися зі слідством у режимі відеоконференції або після повернення в Україну після лікування.

Пізніше він заявив, що повернеться в Україну після завершення лікування і періоду реабілітації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

Українська авіація за добу завдала ударів по 11 місцях скупчення окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА