07:14 22.11.2018

Порошенко висловив надію, що найближчим часом проблему міжнародного аеропорту для Дніпра буде вирішено

4 хв читати
Порошенко висловив надію, що найближчим часом проблему міжнародного аеропорту для Дніпра буде вирішено

Під час зустрічі президента України Петра Порошенка з мером Дніпра Борисом Філатовим у середу, глава держави висловив сподівання, що найближчим часом проблему міжнародного аеропорту для Дніпра буде вирішено.

"На моє прохання в проект бюджету включена окрема програма з будівництва сучасного міжнародного аеропорту в Дніпропетровській області", - заявив П.Порошенко під час зустрічі.

Президент зазначив, що останні кілька днів займався питанням залучення в Україну дуже потужних авіакомпаній і авіаперевізників.

"Ми ретельно обговорили, яким чином нам спростити доступ українців до безвізового режиму і отримати недорогі, надійні і високоякісні перевезення в першу чергу в країни Європи і Сполучених Штатів Америки", - сказав він.

Глава держави підкреслив, що свою присутність в Україні розширюють Ryanаir, а також у країну повертається Wizz Air.

П.Порошенко зазначив, що зацікавлений в тому, щоб до переліку міст, з яких здійснюються регулярні авіапольоти, увійшов Дніпро. За словами президента, вже завершено обговорення цього питання з урядом, прем'єр-міністром, міністром інфраструктури і вирішено підтримати прохання міського голови і народних депутатів-мажоритарників, обраних від Дніпра.

"Я твердо переконаний, що це наше спільне завдання. У бюджеті вже зараз передбачено і, я сподіваюся, буде проголосована відповідна сума на проектування, будівництво. Якщо буде необхідність, я впевнений, що уряд також прислухається до моїх рекомендацій і будуть виділені додаткові кошти з державного фонду регіонального розвитку", - сказав П.Порошенко.

За словами глави держави, завдяки роботі нового аеропорту очікується збільшення пасажиропотоку за три роки три-п'ять мільйонів. "Це означає, що жителі Дніпра, і не тільки Дніпра, можливо Запоріжжя, Кривого Рогу отримають можливість подорожувати в 10-15 аеропортів Європи", - сказав він.

Президент також підкреслив, що очікує активну участь Б.Філатова і суспільства в реалізації проекту.

"Я розраховую на вашу активну участь, притаманну вам позицію захисту інтересів дніпрян. Хотів би, щоб і з точки зору юридичної, і з точки зору питань землі, і з точки зору активної участі в проекті, і будучи замовниками, і я не виключаю також пошуку інвесторів, міська влада і ви як мер також активно приєднаєтеся", - звернувся П.Порошенко до мера Дніпра.

Глава держави привітав дніпрян "з твердою надією, що нарешті найближчим часом проблему міжнародного аеропорту для Дніпра буде вирішено".

Б.Філатов висловив президенту подяку від себе і від усієї територіальної громади.

"Дійсно, проблема недорогих, якісних авіаперевезень не вирішувалася всі ці роки і я вважаю, що вами проявлена політична воля - вона вирішить цю проблему. Дякую, оскільки Дніпро - це місто, яке зупинило "російську весну", це східний форпост України і для нас дуже важливо, щоб в нових історичних умовах усі могли скористатися і безвізом, і взагалі, щоб Дніпро стало повітряними воротами східної України", - сказав мер Дніпра.

"Хотів би подякувати Вам, і не тільки Вам, але і народним депутатам, які від територіальної громади представляють інтереси нашого міста і об'єднали свої зусилля. Сподіваюся, що цей проект буде реалізований у найкоротші терміни і ви можете розраховувати на мера, міську раду, на територіальну громаду Дніпра в реалізації цього проекту", - заявив Б.Філатов.

Окрім того, мер Дніпра на своїй сторінці в Фейсбук зазначив, що місце розташування аеропорту остаточно не визначено.

"Можу лише запевнити, що аеропорт буде в найкращому і правильному місці", - додав Б.Філатов.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів передбачив 200 млн грн на будівництво нового аеропорту "Придніпров'я" на кордоні Дніпропетровської та Запорізької областей в доопрацьованому проекті закону "Про Державний бюджет України на 2019 рік".

В оприлюдненому на парламентському сайті проекті документа міститься відповідна стаття витрат на проектування і будівництво аеропорту "Придніпров'я" в м.Солене (Дніпропетровська обл.) - 200 млн грн.

"У цьому місці не буде проблем ані з власністю, ані з впливом незрозумілих осіб, ані зі спробами диктату, хто має літати. Це буде перший новий аеропорт в Україні. Він буде будуватися наступного року. Я впевнений, що протягом двох, максимум трьох років, ми завершимо цей об'єкт", - заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян на конференції в Києві у вівторок, 20 листопада.

За словами В.Омеляна, аеропорт будуватимуть за моделлю державно-приватного партнерства.

"Держава бере на себе будівництво злітної смуги, а все інше - приватний інвестор. Також я хотів би, щоб підключалися обладміністрації", - заявив міністр.

Він зазначив, що вартість нового аеропорту порівняна з будівництвом і реконструкцією Одеського аеропорту або аеропорту в Дніпрі, який розглядався до цього.

В.Омелян також наголосив на необхідності будівництва нових регіональних аеропортів на сході - в Кропивницькому та інших містах.

Раніше голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов заявляв про внесену в парламент пропозицію щодо виділення 1 млрд грн на будівництво сучасного аеропорту в Дніпрі.

Міністерство інфраструктури очікує виділення в 2019 році бюджетних коштів на будівництво злітних смуг в аеропорту Дніпра або Запоріжжя, Ужгорода.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА