08:40 22.11.2018

У Києві в 2019 замінять аварійні тепломережі новими з теплоізоляцією

2 хв читати
У Києві в 2019 замінять аварійні тепломережі новими з теплоізоляцією

У Києві в 2019 плануються масштабні заміни аварійних мереж на нові з теплоізоляцією і з терміном безаварійної роботи до 30 років, повідомили в Київській міськдержадміністрації.

"Уже в наступному році в столиці виконають перекладення найбільш аварійних ділянок теплових мереж, які стали причиною аварійних ситуацій під час запуску опалення. Зараз завершується проектування робіт із заміни мереж у найбільш проблемних мікрорайонах і планується відповідне фінансування", - заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час засідання штабу з питань проходження опалювального сезону та ліквідації аварії на теплових мережах у середу.

За його словами теплові мережі Києва знаходяться в критичному стані.

"Цього року ми прийняли дуже своєчасне рішення про повернення їх в управління міста і початок системної модернізації. Фактично ми рятуємо теплоенергетичний комплекс, адже ще кілька років роботи без належного ремонту - і відновлювати було б нічого. В процесі роботи ми виявили найбільш зношені ділянки і плануємо їх комплексну заміну на наступний рік", - сказав П.Пантелеєв.

Заступник голови КМДА зазначив, що найбільш проблемними з точки зору стану мереж на сьогодні є Шевченківський, Подільський, Оболонський, частково Святошинський і Солом'янський райони.

"Старі трубопроводи будуть замінені на нові, з попередньої теплоізоляцією, що забезпечить відсутність тепловтрат. Термін їх використання 25-30 років, це термін безаварійного режиму роботи. Завдяки цьому ми зможемо значно знизити аварійність, через яку відбуваються перебої з послугами. Однак для забезпечення безперебійного теплопостачання і якісних послуг киянам необхідно виконати тотальну модернізацію мереж і устаткування. Спільно з міжнародними партнерами працюємо над Концепцією розвитку теплоенергетичного комплексу, заснованої на кращих світових практиках з урахуванням київської специфіки", - додав П.Пантелеєв.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА