11:43 22.11.2018

День зовнішньої розвідки України відзначатимуть 24 січня - указ

2 хв читати
День зовнішньої розвідки України відзначатимуть 24 січня - указ

Президент України Петро Порошенко підписав указ про святкування Дня зовнішньої розвідки 24 січня, повідомляється на офіційному сайті глави держави в четвер.

"Ураховуючи значний внесок співробітників розвідувальних органів України у справу забезпечення захисту національних інтересів України від зовнішніх загроз, а також життя, здоров'я її громадян та об'єктів державної власності за межами України, зміцнення обороноздатності держави, з метою відродження національної розвідувальної ідентичності та започаткування сучасних традицій вшанування звитяг зовнішньої розвідки України постановляю: установити в Україні День зовнішньої розвідки України, який відзначати щороку 24 січня", - йдеться в повідомленні.

Відповідний указ №381/2018 від 22 листопада оприлюднено на офіційному сайті глави держави. Указ набуває чинності з дня його опублікування.

24 січня 1919 року в Українській Народній Республіці було створено перший підрозділ загальнодержавної розвідки. "З цього дня у складі Політичного департаменту Директорії УНР почав функціонувати відділ закордонної інформації з метою проведення розвідувальної роботи щодо активно діючих проти УНР ворогів, а також стосовно країн – потенційних супротивників", - повідомляється на сайті Служби зовнішньої розвідки (СЗР).

24 січня 2019 року зовнішня розвідка України на державному рівні урочисто святкуватиме своє 100-річчя, "віддаючи шану цій славетній сторінці в багатовіковому літописі нашої держави та відроджуючи національну розвідувальну ідентичність", відзначили в прес-службі СЗР.

Як повідомлялося, 14 жовтня 2004 року другий президент України (1994-2005) Леонід Кучма підписав указ "Про службу зовнішньої розвідки", в якому говорилося про створення відповідного спеціального державного органу на базі Департаменту розвідки і розвідпідрозділів регіональних органів СБУ. Відтоді День СЗР в Україні відзначався 14 жовтня.

Президент України Петро Порошенко в 2014 році підписав указ, згідно з яким 14 жовтня щорічно відзначається День захисника України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА