12:41 22.11.2018

Україна на ТКГ зажадає від РФ розпустити всі структури, створені за підсумками незаконних виборів на Донбасі

2 хв читати

 Українська сторона має намір вимагати від РФ розпуску всіх інституцій, створених за результатами проведення 11 листопада нелегітимних виборів на непідконтрольних уряду окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) на засіданні Тристоронньої контактної групи в четвер, повідомляє перший віце-спікер Верховної Ради, представник президента України з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

"Сьогодні - перша, після проведення Росією псевдовиборів на окупованому нею Донбасі, зустріч у форматі мінських груп. Україна і весь цивілізований світ не визнають цього фарсу... Українська сторона сьогодні на ТКГ виступить з рішучим протестом проти грубого порушення Мінських угод. І вимагатиме від РФ і її маріонеток в ОРДЛО негайно розпустити всі нелегітимні інститути, всі ці "парламенти" й "уряди", які офіційно не визнала навіть сама РФ", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

За її словами, українська сторона в четвер також має намір вимагати негайного створення в складі ТКГ п'ятої групи щодо кордону - "після повернення українського кордону під український контроль". Крім того, українська сторона вимагає негайного відкриття контрольного пункту в'їзду-виїзду "Золоте" на лінії розмежування.

Також, за словами представника президента, на зустрічі порушуватиметься тема безпеки безпілотників СММ ОБСЄ, а також тема мінної безпеки. "Ми очікуємо від СММ ОБСЄ, що спостережна місія працюватиме на всій території України, включаючи окуповані Донбас і Крим", - додала Геращенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА