13:17 22.11.2018

У справі голови району Харкова, підозрюваного в зраді, встановлено канал передання інформації до РФ

2 хв читати
У справі голови району Харкова, підозрюваного в зраді, встановлено канал передання інформації до РФ

 Слідчим вдалося встановити канал, яким дані, що містять державну таємницю, передавалися до РФ у рамках кримінального провадження стосовно голови Холодногірського району Харкова Максима Мусєєва, підозрюваного в зраді.

"Під час досудового розслідування було здійснено п’ять обшуків, допитано майже два десятки свідків, призначено шість експертних досліджень, проведено ще майже 20 слідчих дій. За результатами здійсненої роботи вдалося встановити, яким саме способом передавалася інформація представникам іноземної держави", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

"До того ж експерти підтвердили, що дані, які передавалися коналом зв'язку, містять державну таємницю, і її витік може завдати шкоди інтересам України у сфері державної безпеки", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 3 жовтня заступник глави СБУ Віктор Кононенко повідомив, що голові району Харкова оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 111 (держзрада) КК України та заплановано оголошення його в розшук через те, що він переховується на території Російської Федерації .

М.Мусєєв назвав кримінальне провадження сфабрикованими. "Правоохоронні органи відпрацьовують політичне замовлення щодо усунення опонентів", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

12 жовтня Г.Кернес підписав розпорядження про відсторонення М.Мусєєва з посади на час слідства.

Наразі М.Мусєєва оголошено в державний розшук. Крім того, підготовлено пакет документів для оголошення підозрюваного в міжнародний розшук.

Досудове розслідування проводить СБУ, прокуратура в Харківській області здійснює процесуальне керівництво.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА