13:34 22.11.2018

В Україні відбулися 54 акції протесту власників автомобілів з іноземною реєстрацією

2 хв читати
В Україні відбулися 54 акції протесту власників автомобілів з іноземною реєстрацією

 Українські правоохоронці отримали 131 повідомлення про перекриття руху по всій Україні під час проведення акцій протесту власниками автомобілів з іноземною реєстрації, заявив заступник голови Національної поліції - керівник патрульної поліції Олександр Фацевич.

Як повідомляє департамент комунікації МВС України, під час наради в четвер він розповів, що загалом у 23 регіонах України відбулися 54 акції, в яких взяли участь 5,8 тисячі учасників на 3,4 тисячах автомобілів. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про 18 фактів кримінальних правопорушень.

"У більшості регіонів акції власників автомобілів з іноземною реєстрацією відбулися без грубих порушень... На жаль, під час спроби активістів у Рівненській області внести свої корективи до формату заходу, постраждав міліціонер. Однак чітка та принципова позиція поліції повністю зрівноважила гарячі голови окремих учасників", - розповів О.Фацевич.

Як повідомлялося, громадська організація "Авто Євро Сила" розпочала 20 листопада акції громадянської непокори в кожній області України з вимогою скасування законопроектів №8487 і №8488 про внесення змін до Податкового кодексу, який знизить акциз на легкові автомобілі, оскільки ті передбачають скасування коефіцієнта віку в розрахунку вартості акцизу.

20 листопада протестувальники-власники автомобілів з європейською реєстрацією, перекривали низку доріг державного значення в 16 областях. Наступного дня в "Укравтодорі" вранці повідомили про завершення акцій протесту з перекриттям доріг у дев’яти областях і продовження в семи, але пізніше повідомили про акції в 15 областях країни.

21 листопада в Національній поліції України заявили про наміри розблокувати рух дорогами, перекритими протестувальниками-власниками нерозмитнених автомобілів, після чого "Авто Євро Сила" повідомила про завершення акцій протесту й ухвалила рішення перейти до підготовки до наступної акції "Вимагаємо вето від президента!".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ намагається збалансувати ризик для своїх заводів, на яких працюють цивільні, на користь збереження уваги до лінії фронту - британська розвідка

Саудівська Аравія передала ВПП ООН $10 млн на продовольчу допомогу українцям

На війні загинув мер Лебедина Бакликов

Найближчі дні в Україні будуть дощовими й прохолодними

The Reckoning Project подав позов в Аргентині у зв'язку з катуванням українця росіянами

Питаннями українських цивільних, яких утримує РФ, опікуватиметься спеціально створена робоча група - Лубінець

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА