17:06 22.11.2018

Суд Лондона в п'ятницю винесе рішення за позовом ПриватБанку проти Коломойського і Боголюбова

2 хв читати
Суд Лондона в п'ятницю винесе рішення за позовом ПриватБанку проти Коломойського і Боголюбова

Високий суд Лондона у п'ятницю винесе чергове рішення за позовом державного ПриватБанку (Київ) щодо його колишніх власників Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, а також пов'язаних із ними компаній, повідомляється в порядку денному суду.

Засідання призначене на 10:30 за лондонським часом (12:30 кв - ІФ).

Водночас народний депутат Сергій Лещенко (фракція "Блок Петра Порошенка") повідомив у своєму мікроблозі в Telegram, що Високий суд Лондона ухвалив рішення про непідсудність його юрисдикції відповідного позову.

"Ігор Коломойський може святкувати. Високий суд у Лондоні ухвалив рішення, що справа ПриватБанку йому не підсудна, повідомляють джерела, що заслуговують на довіру,", - написав він.

За даними депутата, відмова Високого суду розглядати цей позов означає, що будуть зняті арешти з активів Коломойського і Г.Боголюбова, а також раніше введене обмеження на витрати в сумі не більше 20 тисяч фунтів стерлінгів на тиждень.

Крім того, С.Лещенко вбачає досить ймовірним, що справу за позовом націоналізованого ПриватБанку проти Коломойського і Г.Боголюбова в Лондонському суді буде закрито.

"Коломойський і Боголюбов будували свою стратегію на тому, що не проживали в Лондоні. І якщо стосовно І. Коломойського, який до останнього часу жив у Женеві, а тепер перебрався до Ізраїлю, це правда, то Боголюбов довгі роки був резидентом Великобританії. Однак, щоб піти з-під британської юрисдикції за позовами націоналізованого Україною ПриватБанку і колишнього партнера Вадима Шульмана, Боголюбов переїхав з Великобританії до Швейцарії і розлучився з дружиною", - написав С.Лещенко.

Як повідомлялося, залучена владою України в 2017 році компанія Kroll за підсумками форензик аудиту ПриватБанку підтвердила, що фінустанова до його націоналізації наприкінці 2016 року була об'єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій, що призвело до збитків мінімум у $5,5 млрд.

ПриватБанк у грудні 2017 року подав позов до Високого суду Лондона проти Коломойського, Геннадія Боголюбова, а також компаній Teamtrend Ltd., Trade Point Agro Ltd., Collyer Ltd., Rossyan Investing Corp., Milbert Ventures Inc. і ZAO Ukrtransitservice Ltd.

Позивач домігся, що суд як запобіжний захід видав наказ про всесвітній арешт активів екс-власників банку Коломойського і Г.Боголюбова і зазначених шести компаній на суму понад $2,5 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

Грузія продовжила термін перебування українців без візи до трьох років

У західних областях України в четвер удень 9-14°; на решті території 17-22°

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

Рада збільшила чисельність Держприкордонслужби на 15 тисяч військовослужбовців

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

Дрони СБУ уразили дві нафтобази в Смоленській області - джерело

ВАКС стягнув у дохід держави квартири, автівки та літаки окупаційного голови Запорізької області

Окупанти завдали удару по місцю зберігання несправної автотехніки в Одесі, жертв немає - Сили оборони півдня

Російські суди в березні винесли рекордну кількість вироків за дезертирство - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА