09:52 23.11.2018

СБУ блокувала канал нелегальної міграції вихідців із Близького Сходу та Центральної Азії в ЄС

2 хв читати
СБУ блокувала канал нелегальної міграції вихідців із Близького Сходу та Центральної Азії в ЄС

Співробітники департаменту захисту національної державності спільно з Управлінням Служби безпеки України в Сумській області припинили діяльність транснаціонального злочинного угруповання, яке нелегально переправляло вихідців із Близького Сходу та Центральної Азії до Європейського Союзу.

"Оперативники спецслужби встановили, що злочинна група, до якої входили громадяни України та країн Центральної і Південної Азії, переправляла нелегальних мігрантів через державний кордон. "Клієнтів", які нелегально прибували до нашої країни поза пунктами пропуску в Сумській області з території РФ, ділки певний час утримували в столичному регіоні. Потім іноземців супроводжували до прикордонних районів Вінницької області і незаконно переправляли до ЄС. Вартість такого "транзиту" становила від 3 до 5 тис. євро з кожного мігранта. За інформацією Служби безпеки, серед "туристів" були також особи, які перебувають у розшуку за скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів", - йдеться в оприлюдненій прес-центром СБ України інформації в п'ятницю.

Крім того, повідомляють у спецслужбі, ділки налагодили схему незаконної легалізації зацікавлених осіб на території України через виготовлення фальшивих документів.

Правоохоронці затримали учасників злочинної групи в Київській, Вінницькій та Сумській областях під час чергової спроби переміщення через державний кордон групи нелегальних мігрантів, діями яких вони керували дистанційно. Під час обшуків за адресами проживання зловмисників правоохоронці виявили фальшиві паспорти, обладнання для їх виготовлення, грошові кошти та інші матеріали, що підтверджують протиправну діяльність.

Наразі п'ятьом організаторам злочинної схеми оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через держкордон). Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА