14:12 23.11.2018

Держкомтелерадіо не дозволив ввезти в Україну п'ять книжок з РФ

2 хв читати
Держкомтелерадіо не дозволив ввезти в Україну п'ять книжок з РФ

Держкомтелерадіо України інформує, що відмовив українським підприємцям - ТОВ "Форс Україна" і ТОВ "Дресс Шоу" - у видачі дозволів на ввезення з території Російської Федерації п'яти книг, що містять ознаки пропаганди держави-агресора, його імперських геополітичних доктрин.

Зокрема, йдеться в поширеному в п'ятницю вранці прес-службою Держкомтелерадіо України повідомленні, "Дресс Шоу" не отримало дозвіл на ввезення двох книг російського видавництва "АСТ" - "Велика енциклопедія ножів світу" Дмитра Сіллова і "Зброя. Великий ілюстрований гід" Мернікова.

"У першому виданні під виглядом енциклопедії оспівується "любов російської людини до бойового ножа" і надається не лише характеристика для кожного виду сучасної холодної зброї, розробленої для військових спецпідрозділів РФ, але і поширюється докладна інструкція, як орудувати ними під час вуличних боїв, завдавати смертельних ударів "для ураження біологічних цілей". Автор робить висновок, що ця зброя "розроблено російською людиною для експлуатації російськими людьми". До речі, саме бойовими ножами "Каратель" "Шайтан", "Смерш-5", про які з захопленням пише автор книги, озброєні сьогодні російські терористичні підрозділи, які захоплювали Крим і ведуть неоголошену війну на Донбасі", - йдеться в інформації.

Видання "Зброя. Великий ілюстрований гід" пропагує війну і зброю, щедро прикрашене комуністичною символікою. Поширення такої поліграфічної продукції заборонено в Україні.

"Але справжнє "мистецтво"пропаганди досягло московське видавництво "Ексмо", яке навіть на обкладинці "Книги про смачну та веганску їжу" використовує георгіївську стрічку, а в ілюстративних матеріалах книг про подорожі "Гоа. Путівник" і "Барселона" пропагує "рускій мір", - зазначають у Держкомтелерадіо.

"ТОВ "Форс Україна"і ТОВ "Дресс Шоу" мали намір завезти 5 тис. примірників цих книг.

"Ми посилюємо контроль за ввезенням в Україну поліграфічної продукції з РФ, щоб під виглядом "енциклопедій" та кулінарних книг до України не потрапляла пропагандистська література держави-агресора", - зазначив перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак.

Починаючи з 20 травня 2017 року, дати набуття чинності постановою Кабміну України №262 "Деякі питання видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або яка виготовлена і/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України", Держкомтелерадіо відмовив у видачі 1193 дозволів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА