19:26 23.11.2018

Затримано виконавця та замовника замаху на херсонського агропідприємця

2 хв читати
Затримано виконавця та замовника замаху на херсонського агропідприємця

Виконавця та замовника замаху на директора агропідприємства "Ушба", екс-депутата Херсонської обласної ради, помічника народного депутата фракції "Батьківщина" Андрія Федоренка, скоєного 10 жовтня 2018 року, було затримано в четвер.

"Завдяки цілому комплексу розшукових та слідчих дій поліцейські Херсонщини встановили всіх учасників злочину і вчора під час здійснення спеціальних заходів співробітники поліції одночасно в Києві та Житомирській області затримали безпосереднього виконавця та замовника", - написав заступник керівника Національної поліції України В'ячеслав Аброськін на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Не називаючи імені потерпілого внаслідок замаху, В.Аброськін нагадав, що невідомі на "Лексусі" реєстрації однієї з країн ЄС здійснили замах на вбивство на директора агропідприємства "Ушба", депутата Херсонської обласної ради VI скликання на 66 км траси "Херсон-Феодосія-Керч" у Скадовському районі Херсонської області.

"Розстріляли з автоматичної зброї автомобіль, яким він їхав разом зі своїм охоронцем... Підприємець дістав важке поранення в спину", - розповів заступник керівника Нацполіції.

"До речі, більшість злочинців під час здійснення замовлених убивств, розбійних нападів, крадіжок використовують "євробляхи", - зазначив В.Аброськін.

Андрія Федоренка, який наразі є власником аграрних підприємств ПСП "Ушба" і ТОВ "Славута-Юг", було поранено разом зі своїм охоронцем з вогнепальної зброї увечері 10 жовтня внаслідок нападу невідомих, після чого було госпіталізовано. У його автомобіль врізалося авто Toyota Land Cruiser з озброєними людьми, які відразу відкрили стрілянину з автоматів, після чого зникли. Самого бізнесмена було поранено в спину, його охоронця - в ногу.

Підприємець заявляє, що йому неодноразово надходили погрози життю через його підприємницьку діяльність, а одне з його підприємств намагалися захопити.

Ю.Одарченко, чиїм помічником на громадських засадах є Андрій Федоренко, переконаний, що замах пов'язаний з антирейдерською діяльністю підприємця. "Андрія Васильовича знають на Херсонщині як активного борця проти рейдерства. Тому цілком зрозуміло, що таким цинічним способом його намагалися прибрати. І це вже не просто залякування... Напад на Андрія Федоренка - спроба фізичної розправи, спроба вбивства", - написав він на своїй сторінці в Facebook наступного дня після замаху.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА