20:22 24.11.2018

Майже половину робіт з інженерно-технічного облаштування українсько-російського кордону виконано

2 хв читати
Майже половину робіт з інженерно-технічного облаштування українсько-російського кордону виконано

Нині майже 47% робіт з інженерно-технічного облаштування українсько-російського кордону вже виконані, заявив глава МВС України Арсен Аваков.

Як повідомив департамент комунікацій МВС України, про це він сказав під час перевірки харківської ділянки кордону.

"Ми сьогодні на одному з опорних пунктів, обладнаних уздовж кордону. Таких опорних пунктів - 40. Рівень і якість інженерних споруд досить високі. І функціонал уздовж кордону - не тільки огорожа з дротом. Тут найголовніше - інтелектуальна компонента і реагування. Загальна ділянка спільного з Росією кордону становить 2,3 тис. км. Обладнано майже 47%", - сказав А.Аваков.

Глава МВС України зазначив, що в бюджеті закладено поетапний розвиток цього проекту. "Ми, завершуючи облаштування кордону в Харківській області, переходимо до наступної ділянки", - сказав він.

При цьому А.Аваков заявив про спроби дискредитації цього проекту. "Окремо хочу сказати, що якби половину грошей, які були витрачені на дискредитацію цього проекту, було витрачено на сам проект, ми б уже були на середині Луганської області", - сказав він.

У свою чергу глава Держприкордонслужби України Петро Цигикал заявив, що облаштування харківської ділянки кордону практично завершено, "тут протиправну діяльність зведено майже до нуля".

П.Цигикал зазначив, що в зв'язку з тим, що в 2015-2017 роках було недофінансування проекту, його продовжили до 2021 року. "У держбюджеті на 2019 рік уже закладено 400 млн грн, але глава Держприкордонслужби сподівається на додаткове фінансування", - повідомляється в прес-релізі.

Згідно довідкової інформації департаменту комунікації МВС України, у 2015 році був затверджений план інженерно-технічного облаштування державного кордону згідно з яким створювалася система охорони. У систему входять інженерні споруди уздовж державного кордону, облаштування опорних пунктів, розгортання нових підрозділів, придбання нової техніки, розгортання комплексів відеоконтролю і сигналізації.

Роботи почалися на всій території Харківської області, де практично завершені, а також ведуться на території Луганської та Сумської областей. На харківській ділянці залишилося обладнати менше 20 км: дообладнати загородженням зі спіралі типу "Єгоза", а також розгорнути 5 комплексів відеоконтролю і сигналізації.

За інформацією МВС, орієнтовна загальна вартість інженерно-технічного облаштування 1 км кордону близько 2 млн 500 тис. грн. Включає: протитранспортні рови, сітчасту огорожу на металевих стовпах, загородження зі спіралі типу "Єгоза", контрольно-слідову смугу, рокадну дорогу. Додатково на окремих напрямках окремі об'єкти (споруди, комплекси) і фортифікаційне обладнання комплексу відеоконтролю і сигналізації - близько 10 млн грн; обладнання пересувних бойових модулів - близько 15 млн грн; опорний пункт на 60 і 120 чоловік - орієнтовно від 11 до 12 млн грн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА