08:28 25.11.2018

Чотирьом особам, причетним до нападу на голову ВККС України оголошено підозру

3 хв читати
Чотирьом особам, причетним до нападу на голову ВККС України оголошено підозру

Нападникам на главу Вищої кваліфікаційної комісії суддів Сергія Козьякова суд обрав запобіжний захід, повідомила прес-служба прокуратури Києва.

"За погодженням Київської місцевої прокуратури №10 повідомлено про підозру чотирьом особам, причетним до зухвалого нападу на голову Вищої кваліфікаційної комісії суддів України", - йдеться в повідомленні на сайті відомства в суботу.

Слідством встановлено, що 16 листопада 2018 року, перебуваючи у готелю на бул. Т. Шевченка, де проходив VII Судовий форум, зазначені особи, діючи за попередньою змовою, реалізували злочинний план нападу на суддю.

"Дочекавшись, коли голова ВККС України вийде з приміщення готелю, один з нападників хлюпнув "зеленкою" в обличчя судді, інший - на його одяг. Ще двоє спільників знаходилися поруч і були готові надати фізичну підтримку виконавцям у разі опору потерпілого або можливого затримання правоохоронцями на місці вчинення кримінального правопорушення", - сказано в повідомленні.

Слідством встановлено, що один з нападників у момент нападу отримував мобільним телефоном координаційні вказівки від невстановленої слідством особи.

Чотирьом учасникам нападу оголошено підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.346 КК України (Погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча) КК України.

"В Шевченківський райсуд м.Києва направлено клопотання про обрання їм запобіжного заходу. Місцева прокуратура наполягатиме на утриманні під вартою. Вживають заходів для встановлення замовників цього злочину для притягнення їх до кримінальної відповідальності", - резюмували в прокуратурі.

Як повідомлялося, 23 листопада поліція Києва затримала підозрюваних у нападі на главу Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККС) Сергія Козьякова, повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Підозрювані в нападі на главу ВККС С.Козьякова, якого облили зеленкою тиждень тому, затримані поліцією Києва", - написав міністр на своїй сторінці в мікроблозі Твіттер.

За його словами, група з 5 осіб "заробляла на таких замовленнях".

"Виконавцям це коштувало усього $ 200. Ніщо в порівнянні з 7 роками в'язниці за ч.2 ст.346 КК. Не беріться за брудну роботу", - зазначив А.Аваков.

У свою чергу відділ комунікації поліції Києва повідомляє, що двох виконавців і їх можливих співучасників затримали за місцем проживання, де одночасно проводяться обшуки.

В результаті оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили зображених на відеозапису з камер спостереження чоловіків. Правоохоронці вилучили одяг, в якому вони скоювали правопорушення. Один з фігурантів зізнався, що за "роботу" їм заплатили $ 200.

Зловмисників доставлять в управління поліції для проведення подальших слідчих дій, щоб встановити всі обставини вчинення правопорушення та роль кожного з них для надання правової оцінки їх дій. За вчинене правопорушення чоловікам загрожує до семи років позбавлення волі.

Як повідомлялося, 16 листопада 2018 року невідомі облили зеленкою главу ВККС С.Козьякова. В результаті нападу тілесних ушкоджень він не отримав.

Того ж дня поліція Києва відкрила кримінальне провадження за статтею "насильство щодо державного діяча" (ч.2 ст.346 Кримінального кодексу України).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

Росіяни вночі та вранці обстріляли шість ОТГ Сумської області

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА