16:03 25.11.2018

РФ перекрила судноплавство Керченською протокою

2 хв читати
РФ перекрила судноплавство Керченською протокою

Російська сторона закрила Керч-Єнікальський канал для судноплавства, перекривши його суховантажем у районі Керченського мосту.

На сторінці Військово-Морських сил Збройних сил України з'явився фотознімок великого суховантажу в супроводі ще кількох суден, що стоять поперек протоки під судноплавною аркою Кримського мосту. "Історія чорноморського флоту (Севастополь) та 2014 року повторюється. Затопимо кораблі, не дамо змоги пройти, посилаючись на невідоме судно у протоці. Висновки робіть самі", – прокоментували в прес-службі українських ВМС.

Пізніше інформацію про перекриття проходу під Кримським мостом підтвердив російський телеканал "Росія 24" (ВГТРК). "Наразі прохід під Кримським мостом повністю перекрито. Два цивільних буксири пригнали цивільний суховантаж і тим самим перекрили будь-яку спробу проходу під Кримським мостом. Велике судно встало рівно поперек фарватеру мосту. Неподалік стоїть катер морської охорони", - йдеться в телерепортажі з місця подій.

Кореспондент телеканалу також підтвердив інформацію про вертольоти в районі інциденту "Ми спостерігали, як бойові військові вертольоти РФ робили кілька кіл, облітаючи акваторію Керчі, і пролітали над Кримським мостом, спостерігаючи за ситуацією", - наголошується в телерепортажі.

При цьому, як зазначає кореспондент "Росії 24", рух Кримським мостом не обмежений, мостом проходять і легкові, і вантажні машини.

Раніше у ВМС ЗСУ, пославшись на інформацію Керчтрафікконтролю, повідомили, що російська сторона закрила Керч-Єнікальський канал для судноплавства нібито через танкер, що сів на мілину, проте цю інформацію не підтверджує міжнародна система контролю судноплавства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА