19:04 25.11.2018

Обстановка біля Керченської протоки не вплине на захист національних інтересів України в Азовському морі

2 хв читати
Обстановка біля Керченської протоки не вплине на захист національних інтересів України в Азовському морі

Командувач Військово-морських сил України Ігор Воронченко заявив, що обстановка поблизу Керченської протоки в неділю не вплине на реалізацію планів ВМС ЗСУ щодо захисту національних інтересів української держави в Азовському морі, повідомляє прес-центр Командування ВМС ЗСУ в Facebook.

"Сьогоднішні провокації РФ біля Керченської протоки не вплинуть на реалізацію планів ВМС ЗС України щодо захисту національних інтересів України в Азовському морі", - повідомив І.Воронченко.

Як зазначається, поточні події в Керчі вкотре демонструють російську агресію і зневагу нормами міжнародного морського права. Крім того, договори між Україною і Росією про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки та усталених правил морської поведінки.

У командуванні ВМС заявляють, що протягом останніх двох тижнів офіційні представники країни-агресора намагалися переконати в надмірності уваги міжнародної спільноти до Азовського регіону, а також запевняли про вільне і безпечне судноплавство в зазначеному регіоні.

"Реалії показують, що з 2014 року нічого не змінилося. Брехливими і провокаційними діями Росія сьогодні заблокувала прохід корабельної групи ВМС ЗС України через Керченську протоку. На підтвердження цього, російськими кораблями було скоєно таран українського військового буксира, внаслідок чого виникла небезпека мореплавання для українських військових моряків", - сказано в повідомленні на сторінці відомства в соцмережі Facebook.

Крім того, РФ здійснила провокаційні дії військової авіації з відкритою демонстрацією ударної ракетної зброї проти катерів ВМС ЗС України і умисне використання цивільного судна для штучного перекриття руху в каналі, повністю заблокувавши рух в Керченській протоці.

"Ми не хочемо продовження ескалації і його переростання в збройний конфлікт. Також прохід каналом очікують близько 150 цивільних суден, затримання яких призведе до економічних втрат", - зазначив командувач ВМС ЗС України.

І.Воронченко також додав, що ВМС ЗС України готові до будь-яких варіантів дій, але пріоритетом залишається дотримання норм міжнародного морського права.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

Генштаб ЗС України: На фронті було 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА