20:42 25.11.2018

У МВС повідомляють про акції протесту і черги на західному кордоні, створено оперативний штаб

2 хв читати
У МВС повідомляють про акції протесту і черги на західному кордоні, створено оперативний штаб

Ускладнення руху спостерігається наразі в напрямку автомобільних пунктів пропуску "Устилуг", "Рава-Руська", "Ягодин", "Малий Березний", "Шегині", "Краковець", "Солотвино" та "Угринів" на західному кордоні України в зв'язку з введенням нових митних процедур і акцій протесту, повідомляють у Міністерстві внутрішніх справ України в неділю.

"Сьогодні, 25 листопада, вступили в силу нові законодавчі норми щодо легалізації ввезених з порушенням митного і податкового законодавства автомобілів з європейською реєстрацією. Крім часткового врегулювання питання так званих "євроблях", нові правила торкнулися і водіїв авто, так званих "пересічників" - жителів прикордонних регіонів, які законно перетинали державний кордон на нетривалий період", - зазначають у відомстві.

Для врегулювання ситуації, що склалася, МВС України створило оперативний штаб Національної поліції. "У місцях проведення акцій працює поліція діалогу. Правоохоронці надаватимуть учасникам акції всю необхідну сервісну допомогу", - повідомляє департамент комунікації МВС.

Також з ініціативи МВС створено робочу групу для врегулювання законодавчих норм і розблокування руху на пунктах пропуску. До неї увійшли перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, голова Національної поліції Сергій Князєв, голова Держприкордонслужби Петро Цигикал, начальник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій, в.о. голови Державної фіскальної служби України Олександр Власов. Перше засідання відбудеться в понеділок, 26 листопада, о 10:00.

Окрім того, посилено заходи безпеки на кордоні. Зокрема, створені ситуативні групи, в готовності до дій знаходяться додаткові сили.

"МВС просить власників авто, які стали заручниками тимчасово неврегульованої законодавчо ситуації, не вдаватися до радикальних дій і просить водіїв урахувати цю інформацію під час вибору маршруту подорожі", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, раніше власники авто на іноземних номерах заблокували у Львівській області рух біля трьох пунктів пропуску на кордоні з Польщею - "Рава-Руська", "Краковець" і "Грушів" на знак протесту проти нововведень в законодавстві щодо ввезення легкових автомобілів з-за кордону. Пізніше з'явилася інформація про блокування доріг ще до трьох пунктів пропуску в інших областях на західному кордоні країни.

Начальник Львівської митниці Лев Прокопчук повідомив, що за минулу ніч у 6 пунктах пропуску на кордоні з Польщею митники не пропустили в Україну 138 автомобілів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

Унаслідок артилерійського обстрілу в Куцурубській громаді загинула жінка, поранені чоловік і підліток

Росія вбила українських дітей у Дніпрі, ми могли запобігти цьому, але не змогли - глава МЗС Естонії

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА