00:16 26.11.2018

ВР має зібратися на позачергове засідання у зв'язку з агресією РФ у Керченській протоці

1 хв читати
ВР має зібратися на позачергове засідання у зв'язку з агресією РФ у Керченській протоці

Верховна Рада України має зібратися на позачергове засідання у зв'язку з агресією Росії в Керченській протоці, заявив народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафа Найєм.

"Верховна Рада має зібратися на позачергове засідання, незалежно від рішення РНБО (Рада національної безпеки і оборони - ІФ) про запровадження воєнного стану. Це важливо для суспільства, для наших військових, для моряків і наших міжнародних партнерів. Було б дуже дивно просити підтримки в усього світу і не зібратися найвищим законодавчим органом", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook у неділю.

За його словами, у разі, якщо РНБО запропонує президенту запровадити воєнний стан (на всій території країни або в окремих регіонах), то, згідно із законом, президент зобов'язаний видати відповідний указ і негайно звернутися до парламенту по його затвердження.

"Для розгляду указу парламент зобов'язаний зібратися протягом двох діб без додаткового скликання", - зазначив М.Найєм.

Він також наголосив, що "вся ця історія посилюється тим, що під час воєнного стану в країні заборонено проведення виборів президента, парламенту, органів місцевого самоврядування, а також страйків, масових зборів та акцій".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА