16:36 26.11.2018

РНБО доручила Міноборони і Генштабу ЗСУ передбачити заходи із часткової мобілізації та уточнити Мобілізаційний план резервістів

1 хв читати
РНБО доручила Міноборони і Генштабу ЗСУ передбачити заходи із часткової мобілізації та уточнити Мобілізаційний план резервістів

 Рада національної безпеки і оборони України своїм рішенням доручила Міноборони і Генштабу Збройних сил України уточнити Мобілізаційний план ЗС щодо обсягів призову резервістів оперативного резерву першої черги і передбачити заходи із часткової мобілізації.

Відповідні доручення оборонному відомству і ГШ ЗСУ містяться в тексті рішення РНБО від 26 листопада 2018 року "Про надзвичайні заходи щодо забезпечення державного суверенітету і незалежності України та введення воєнного стану в Україні", яке ввів у дію своїм указом президент України Петро Порошенко.

Указ набуває чинності одночасно з законом про його затвердження.

"Міністерству оборони України, Генеральному штабу Збройних сил України невідкладно в установленому порядку уточнити Мобілізаційний план Збройних сил України, зокрема обсяги призову резервістів оперативного резерву першої черги", - йдеться в рішенні РНБО.

Також Генеральному штабу ЗСУ доручається невідкладно подати президенту пропозиції про введення в дію документів щодо застосування Збройних сил та інших військових формувань.

Крім цього, ГШ ЗС має невідкладно "передбачити заходи із часткової мобілізації, організувати і провести навчальні збори із резервістами оперативного резерву в необхідних обсягах".

РНБО також доручив Генштабу внести на розгляд Ради нацбезпеки і оборони України пропозиції щодо залучення інших військових формувань та правоохоронних органів до здійснення заходів правового режиму воєнного стану

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА