19:57 26.11.2018

Порошенко вже вніс до ВР оновлений указ про запровадження воєнного стану в Україні на 30 діб

1 хв читати
Порошенко вже вніс до ВР оновлений указ про запровадження воєнного стану в Україні на 30 діб

Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради оновлений указ про запровадження воєнного стану в країні на 30 діб, заявляє секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.

"Що стосується часу запровадження воєнного стану: президент у своєму зверненні чітко заявив, що до 30 днів. Він вніс відповідний документ до парламенту, і я під стенограму чітко фіксую цю позицію: йдеться про тридцять днів запровадження воєнного стану", - сказав О.Турчинов на позачерговому пленарному засіданні парламенту в понеділок увечері.

Секретар РНБО пояснив, що під час дії воєнного стану можуть обмежуватися конституційні права громадян, однак це не планується застосовувати, як норму, а лише у разі загроз Україна повинна мати такий інструмент.

"Президент наполягає, що це не буде імперативне обмеження – лише там, де будуть відбуватися військові дії", - сказав він.

На зауваження фракції "Радикальної партії" про те, що права українців може бути обмежено, зокрема на освіту, секретар РНБО пояснив: "Що стосується освіти. Коли буде загроза дітям, закриватимуться школи". "Коли буде необхідно закривати підприємства, то закриватимуться підприємства. Чітке обмеження прав і свобод зафіксовано у восьмій статті закону", - додав він.

Також О.Турчинов додав, що ці норми про воєнний стан в законодавстві України не відрізняються від аналогічних норм у законодавстві зарубіжних країн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА