08:35 27.11.2018

Мехіко закликає США розслідувати факти використання спецзасобів проти мігрантів

2 хв читати
Мехіко закликає США розслідувати факти використання спецзасобів проти мігрантів

МЗС Мексики направив адміністрації США ноту протесту в зв'язку з використанням сльозогінного газу проти мігрантів, які намагалися прорватися на американську територію.

Зовнішньополітичне відомство Мексики виступило із закликом до Вашингтона провести "повне й ретельне розслідування" цих подій.

Американські прикордонники використовували сльозогінний газ проти мігрантів з Центральної Америки, які у вихідні спробували подолати загородження, що відокремлюють Мексику від США поблизу мексиканського міста Тіхуани і американського Сан-Дієго. Близько 40 осіб заарештовано.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що американська сторона в разі необхідності безстроково перекриє кордон з Мексикою.

"Мексика повинна відправити мігрантів, які розмахують прапорами, багато з яких холоднокровні злочинці, в їх рідні країни. Зробіть це автобусами, літаками. Зробіть це у будь-який спосіб, який вам подобається. Але вони не приїдуть в США. Ми закриємо кордон безстроково, якщо буде така необхідність. Конгрес профінансує (будівництво, - "ІФ") стіни", - написав Д.Трамп в Twitter у понеділок.

Міністерство внутрішніх справ Мексики в свою чергу заявило, що країна починаючи з 19 жовтня вислала 11 тис. громадян країн Центральної Америки. У повідомленні також йшлося про те, що понад 1,9 тис. з них були учасниками "караванів".

Влада Мексики не виключає, що до кінця цього року може вислати з країни до 100 тис. мігрантів з центральноамериканських країн, заявили в міністерстві.

Раніше американські ЗМІ повідомляли, що Пентагон направив не менше 5,8 тис. військовослужбовців на кордон з Мексикою для стримування каравану мігрантів з країн Центральної Америки.

Шеф Пентагону Дж.Меттіс заявив, що Білий дім надав його відомству більше повноважень для захисту співробітників Бюро митного і прикордонного контролю США на південному кордоні країни.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА