10:36 27.11.2018

Голова СБУ підтверджує інформацію про перебування співробітників СБУ на борту захоплених РФ кораблів ВМС України

2 хв читати
Голова СБУ підтверджує інформацію про перебування співробітників СБУ на борту захоплених РФ кораблів ВМС України

На борту кораблів Військово-морських сил України, які захопила російська сторона в Керченській протоці 25 листопада, перебували співробітники військової контррозвідки Служби безпеки України, підтвердив глава СБУ Василь Грицак.

Як повідомляє у вівторок прес-центр СБУ, офіцери української спецслужби виконували службові завдання з контррозвідувального забезпечення підрозділу ВМС України, як це передбачено в ст.12 закону України "Про Службу безпеки України".

"Понад чотири роки російської агресії українські військові контррозвідники перебувають на передовій пліч-о-пліч із бойовими побратимами ЗС України,  Національної гвардії та Державної прикордонної служби. І так буде завжди.  "Здивування" окремих офіційних осіб РФ щодо присутності співробітників СБУ на борту кораблів зовсім не свідчить про відсутність такої практики в органах контррозвідки країни-агресора", - зазначено в повідомленні.

У СБУ зазначили, що проти двох українських катерів і малого буксира росіяни застосували шість "ФСБшних" і чотири військово-морські плавзасоби, а також бойові вертольоти та літаки ВКС РФ.

"До речі, за  підтвердженою оперативною інформацією СБУ, один із російських штурмовиків використав проти українських катерів дві бойові некеровані ракети, внаслідок чого один з офіцерів СБУ отримав важке поранення", - повідомили в СБУ.

Служба безпеки України зазначає, що в межах компетенції вживає всіх необхідних заходів для звільнення українських затриманих і повернення їх у свої сім'ї.

"Водночас Служба безпеки України вимагає від керівництва російських спецслужб припинити психологічний і фізичний тиск на українських військовослужбовців задля інформаційного виправдання акту зухвалої агресії", - зазначено в повідомленні СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА