14:27 27.11.2018

Суд Євросоюзу розглядає позов шотландських супротивників Brexit

2 хв читати
Суд Євросоюзу розглядає позов шотландських супротивників Brexit

Позов шотландських парламентаріїв, які наполягають на праві Великої Британії в односторонньому порядку скасувати процес Brexit, почав розглядати у вівторок Європейський суд, повідомляє агентство "Ассошіейтед прес" (АП).

"Вища судова інстанція (ЄС - ІФ) у вівторок приступила до розгляду питання про те, чи може Велика Британія в односторонньому порядку скасувати своє рішення про вихід з ЄС до настання терміну виходу - 29 березня", - йдеться в повідомленні агентства.

"АП" зазначає, що в статті 50 Лісабонського договору, який є основним актом Євросоюзу, детально не прописано процедуру виходу держави-члена з ЄС.

Через відсутність детального опису з цього питання позивачі раніше порушили перед шотландським судом питання про те, чи може Велика Британія в односторонньому порядку зупинити реалізацію процесу Brexit. У результаті Сесійний суд - вища судова інстанція Шотландії у цивільних справах – ухвалив рішення про передання позову до Європейського суду.

Очікується, що у суду ЄС піде кілька тижнів на розгляд позову шотландських парламентаріїв. Проте, суду може знадобитися набагато більше часу для вердикту, і рішення буде ухвалено незадовго до настання терміну виходу Великої Британії з ЄС.

Глави держав та урядів 27 країн Євросоюзу в неділю на позачерговому засіданні Європейської Ради затвердили угоду про вихід Великої Британії з ЄС і декларацію про майбутні відносини.

Тепер проект угоди щодо Brexit має витримати голосування в британському парламенті і Європарламенті. Згідно з британськими ЗМІ, у Великій Британії все більше побоюються можливості того, що угода не пройде парламент.

Британський парламент проголосує угоду Великої Британії з ЄС щодо Brexit 11 грудня, а сам вихід країни з Євросоюзу намічено на 29 березня 2019 року.

Під час референдуму в червні 2016 року більшість жителів Великої Британії (51,9%) висловилися за вихід країни зі складу ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА