15:28 27.11.2018

Воронченко - полоненим РФ морякам: Україна докладає всіх можливих зусиль для звільнення вас із полону

2 хв читати
Воронченко - полоненим РФ морякам: Україна докладає всіх можливих зусиль для звільнення вас із полону

У Військово-Морських силах Збройних сил України з розумінням ставляться до так званих свідчень, які намагаються отримати від українських моряків, полонених у районі Керченської протоки в неділю, російські спецслужби, зазначає командувач ВМС Ігор Воронченко та заявляє, що Україна докладає всіх можливих зусиль для звільнення їх із полону.

"Побратими! Я розумію, як вам зараз важко. Усі військові моряки ВМС з розумінням ставляться до так званих свідчень, які від вас зараз намагаються отримати. Адже методи роботи спецслужб РФ ні для кого не є секретом. Я сам пройшов через це у 2014 році і добре знаю, що таке бути в полоні і що стоїть за сказаними вами словами під час допиту", - йдеться в листі І.Воронченка полоненим українським морякам, фотокопію якого розмістив на своїй сторінці в соцмережі Facebook речник Генпрокуратури України Андрій Лисенко.

Командувач ВМС ЗСУ наголосив, що найважливіше його завдання зараз - повернути полонених додому.

"Україна докладає всіх можливих зусиль для визволення вас із полону, в тому числі залучена світова спільнота. Для вашого звільнення працюють Адміністрація президента України, Міністерство закордонних справ, Міністерство з питань тимчасово окупованих територій, уповноважений Верховної Ради України з прав людини, Червоний Хрест, волонтери, правозахисники. Ми – один екіпаж, одна сім'я, ми боротимемося разом з вами до вашого повернення додому", - написав І.Воронченко.

Він також наголосив, що українські військові моряки діяли у рамках закону, професійно, відповідно до норм міжнародного морського права та чинних договорів.

"Закон, право на нашій стороні. І це розуміє весь світ. Відчувати страх - це нормально. Головне – вірити у свою силу духу, берегти гідність і розуміти, що за вами стоїть уся Україна, весь цивілізований світ. Я пишаюся кожним із вас. Дякую за вірність Батьківщині, й знайте, що ми робимо все для вашого повернення до родин, які чекають на зустріч із вами", - запевнив І.Воронченко.

Як повідомляють українські ЗМІ, цього листа командувач ВМСУ передав українським полоненим морякам через адвокатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

Зеленський і Столтенберг відвідали Національний університет оборони

Генпрокурор: Слідство має підстави вважати умисним вибір офіцерів РФ вдарити по Одесі саме "Іскандером" із касетним боєзарядом

На аеродромі "Кущевська" на Кубані знищено склад авіабомб - британська розвідка

У РФ змінюють імена депортованим з України дітям, що ускладнює їх репатріацію - ISW

У Києві розпочато демонтаж композиції на честь Переяславської ради під аркою "Свободи українського народу" - КМДА

Інформація про другого загиблого в Харкові не підтвердилася, у місті 7 поранених

Просування окупантів у районі Авдіївки зупинилося - ISW

Унаслідок ворожих ударів по Харкову загинула одна людина, є поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА