15:46 27.11.2018

Чернівецька митниця розмитнила перший автомобіль на іноземних номерах за 49,3 тис. грн

2 хв читати
Чернівецька митниця розмитнила перший автомобіль на іноземних номерах за 49,3 тис. грн

Чернівецька митниця за 49,3 тис. грн оформила перший легковий автомобіль - Renault Laguna 2004 року з дизельним двигуном, який мав німецьку реєстрацію, повідомила Державна фіскальна служба (ДФС).

Як повідомляється на сайті відомства, мито під час розмитнення цього транспортного засобу (10%) становило 4,6 тис. грн, акцизний податок (пільгова ставка із застосуванням коефіцієнта 0,5) - 28,765 тис. грн, податок на додану вартість (ПДВ) - 15,957 тис. грн.

Якби Renault Laguna оформлявся через три місяці, то митні платежі становили б 83,8 тис. грн, оскільки пільгова ставка на акцизний податок діятиме лише протягом 90 календарних днів, починаючи з 25 листопада, наголошує ДФС.

При цьому до 25 листопада, коли набув чинності закон, імпорт цього автомобіля був би неможливий через заборону митного оформлення автомобілів віком від восьми років, зазначає відомство.

"Крім того, митне оформлення здійснюється за умови добровільної сплати до державного бюджету коштів у сумі 8,5 тис. грн (500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) у разі, якщо цей транспортний засіб перебуває на території України з порушеннями вимог Митного кодексу. Ці кошти сплачує фізична особа, яка є власником такого транспортного засобу, або особа, яка уповноважена розпоряджатися ним", - пояснює ДФС.

ДФС також наголосила, що під час ввезення для постійного користування транспортних засобів, що були в користуванні, підтвердження відповідності екологічним нормам Євро-5 не вимагається.

Як повідомлялося, 25 листопада 2018 року набули чинності законодавчі зміни, відповідно до яких акцизний податок нараховується за єдиною формулою - базова ставка, помножена на коефіцієнт об'єму двигуна та коефіцієнт транспортного засобу. Базова ставка визначається окремо для кожного транспортного засобу залежно від типу двигуна та об'єму циліндра.

Коефіцієнт віку дорівнює кількості повних календарних років після року виробництва автомобіля, причому для автомобілів віком від 15 років коефіцієнт дорівнює 15.

Ставки акцизного податку для транспортних засобів, оснащених виключно електричним двигуном (одним або кількома), встановлені у розмірі EUR1 за 1 кВт/година об'єму електричного стимулятора таких транспортних засобів. Ставка акцизного податку на автомобілі, які мають лише електричний двигун, встановлені у розмірі EUR 100 за 1 шт.

При цьому протягом 180 днів митне оформлення транспортних засобів із порушеннями умов митних режимів тимчасового ввезення або транзиту здійснюється за умови сплати митних платежів і 8,5 тис. грн.

Потім у разі перевищення терміну транзиту або тимчасового ввезення автомобілів з іноземною реєстрацією на більш ніж 30 діб власнику такого транспортного засобу загрожує штраф у розмірі 170 тис. грн. Водночас Національна поліція отримає доступ до даних про автомобілі, які перебувають в Україні з порушеннями термінів тимчасового ввезення і транзиту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА