17:00 27.11.2018

Серед захоплених українських моряків четверо поранені, один у важкому стані, - Геращенко

2 хв читати

Спеціальна нарада для координації зусиль з надання допомоги українським морякам, полоненим РФ, і їхнім родичам відбулася у вівторок у Києві, є дані, що серед захоплених четверо мають поранення, один - у важкому стані, повідомила перший віце-спікер Верховної Ради , представник президента України з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

"Ми вважаємо хлопців військовополоненими, захопленими російськими сомалійськими піратами в нейтральних водах. Ми бачимо підлість Кремля, який не надавав інформацію, зокрема через офіс омбудсмена, про стан здоров'я та утримання хлопців (за нашою інформацією, четверо із захоплених мають поранення, один із них у важкому стані), окупанти не до всіх допускають адвокатів", - написала вона на своїй сторінці у Facebook.

І.Геращенко зазначила, що наразі важливо встановити місце утримання всіх і стан їхнього здоров'я, боротися за допуск лікарів та адвокатів, а також за звільнення.

Вона нагадала, що у вівторок в окупованому Криму тривають судилища над захопленими в Азові українськими моряками.

Представник президента України з мирного врегулювання на Донбасі зазначила, що спеціальна нарада відбулася за дорученням глави держави, за участю уповноваженого з прав людини Людмили Денісової, представників Військово-Морських сил ЗСУ, МінТОТ, МЗС, неурядових організацій, що займаються правами людини.

25 листопада російські прикордонники із застосуванням зброї захопили рейдовий буксир "Яни Капу" і два малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь" ВМС ЗСУ, що прямували з Одеси до Маріуполя. Після захоплення вони конвоювали судна до окупованої Керчі. ФСБ порушила справу за частиною 3 статті 322 Кримінального кодексу Росії (незаконний перетин державного кордону).

Спочатку українська сторона повідомляла про шістьох поранених військових моряків, у РФ говорили про трьох.

У вівторок у Сімферополі відбуваються судові засідання щодо обрання запобіжного заходу захопленим українцям.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА