20:19 27.11.2018

Мінінфраструктури не вбачає причин для скорочення суднозаходів в українські порти через воєнний стан

2 хв читати
Мінінфраструктури не вбачає причин для скорочення суднозаходів в українські порти через воєнний стан

Міністерство інфраструктури не вбачає причин для зниження кількості суднозаходів у морські порти України після введення воєнного стану, повідомив директор департаменту реформування і функціонування морського і річкового транспорту міністерства Олександр Басюк.

"Ми не бачимо загрози зниження кількості суднозаходів до українських портів загалом у зв'язку з введенням воєнного стану", - заявив він під час інфраструктурних дня Європейської бізнес асоціації (ЄБА) у Києві у вівторок.

Водночас він зазначив, що існує можливість підвищення страховими компаніями вартості ризиків, що може позначитися на ціні фрахту.

"Є Міжнародний кодекс захисту суден і портових споруд, затверджений у рамках конвенції СОЛАС-74 - це звичайна міжнародна практика. Ми підвищуємо рівень охорони порту. Судно, яке заходить, відповідно, має свій рівень охорони", - зазначив він.

При цьому, за словами О.Басюка, може бути збільшено час і ретельність огляду суден.

У свою чергу, міністр інфраструктури Владими Омелян зазначив, що проблеми з суднозаходами в порти Азовського регіону можуть виникнути, передусім, через порушення російською стороною прав торгових суден на безперешкодний прохід Керченською протокою і Азовським морем.

"Водночас у кожного порту - своя продукція. Тобто, перекинути продукцію з іншого регіону або перенаправити продукцію, що постачається з Маріуполя і Бердянська до Одеси, - досить складно логістично", - наголосив він.

Зараз, за словами міністра, вантажно-розвантажувальні роботи в портах Азовського моря здійснюються безперешкодно.

"Надалі відстежуватимемо і реагуватимемо. Ми моніторимо ситуацію в режимі онлайн, адже те, що зробила Росія 25 листопада, може повторитися в будь-яку секунду", - наголосив В.Омелян.

Як повідомлялося, Мінінфраструктури розпорядився вжити додаткових заходів щодо забезпечення охорони об'єктів інфраструктури.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА