07:59 28.11.2018

Адмінсуд Києва дозволив полювання на лося, виключивши його з Червоної книги

2 хв читати
Адмінсуд Києва дозволив полювання на лося, виключивши його з Червоної книги

Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним і недійсним внесення лося європейського до Червоної книги України і заборону на полювання на нього, повідомив портал "Судова влада України".

"Суд прийняв рішення частково задовольнити адміністративний позов - визнав протиправними дії Міністерства екології та природних ресурсів України щодо вжиття заходів щодо заборони полювання на лося, а також визнав протиправним і недійсним наказ даного Міністерства "Про внесення змін до Переліку видів тварин, які заносяться до Червоної книги Україна (тваринний світ)", - сказано на сайті порталу у вівторок.

Зазначено, що суд розглянув у порядку письмового провадження адміністративну справу про заборону полювання на лося. Позивач просив суд визнати протиправними дії Міністерства екології та природних ресурсів щодо вжиття заходів щодо заборони полювання на лося, а також визнати недійсним наказ міністерства про внесення лося до Червоної книги.

В інформації зазначається, що однією з основних підстав скасування наказу стало те, що у відповідному поданні Нацкомісії не наведено жодного наукового обґрунтування необхідності внесення тварини до Червоної книги України та не вказано чітких даних про чисельність популяції і її динаміки. Підкреслюється, що після 2009 року дослідження стану популяції лося в Україні не проводилися.

Відзначається, що, наказом Мінекології "Про заборону полювання на лося", відповідно до Закону України "Про тваринний світ" та враховуючи експертний висновок Інституту зоології ім. І. І. Шмальгаузена НАН України за станом популяції лося в Україні, запропоновано заборонити полювання на лося європейського на території України терміном на двадцять п'ять років.

"Експертного висновку відповідного інституту за станом популяції лося в Україні Міністерством у суд надано не було. З огляду на це суд прийшов до висновку про наявність підстав вважати, що відповідачем - Міністерством екології та природних ресурсів України, з порушенням вимог чинного законодавства, було вчинено дії щодо заборони полювання на лося", - сказано в повідомленні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА