10:57 28.11.2018

Порошенко: НАТО може підтримати Україну заходом декількох суден у Чорне море

2 хв читати
Порошенко: НАТО може підтримати Україну заходом декількох суден у Чорне море

Президент України Петро Порошенко заявляє, що одним із можливих варіантів підтримки України в ситуації, що склалася в акваторії Азовського та Чорного морів може бути візит декількох суден НАТО до Чорного моря, повідомляється на офіційному сайті глави держави.

В інтерв'ю американському телеканалу NBC він зазначив, що може обговорюватися питання, які країни можуть надати такі судна, але це мають бути саме країни НАТО, "щоб більше не давати змоги Росії діяти агресивно".

Відповідаючи на запитання, чи очікує він, що президент США Дональд Трамп донесе на саміті "великої двадцятки" (G20) президенту РФ Володимиру Путіну позицію щодо України, П.Порошенко сказав, що "є дві версії". "Перша - це Нормандський формат, Мінські угоди, деескалація ситуації в Азовському морі, деоккупація Криму та багато інших. Але можна зробити це коротше і в декількох словах: забирайтеся з України, містер Путін", - сказав глава Української держави.

Він також нагадав про свої попередні зустрічі з президентом США та наголосив, що отримав тверду позицію про його підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

П.Порошенко також зазначив, що запровадження воєнного стану в декількох областях України було зроблено з метою захисту, країна не має наміру вдаватися до військових дій, спрямованих проти будь-кого.

Д.Трамп в інтерв'ю газеті "Вашингтон пост", опублікованому 28 листопада, повідомив, що його зустріч із президентом РФ Володимиром Путіним на саміті G20 в Аргентині може не відбутися через інцидент з українськими кораблями в Керченській протоці.

Президент США зазначив, що очікує від своєї команди з національної безпеки у вівторок ввечері "повного звіту" про затримання Росією в неділю трьох українських військово-морських кораблів і їхніх членів екіпажу. За його словами, наданий звіт стане "визначальним" у питанні про те, чи варто проводити зустріч з В.Путіним в Аргентині.

При цьому кілька годин тому представник Білого дому Сара Сандерс і радник президента США з нацбезпеки Джон Болтон на брифінгу заявили, що Д.Трамп, як і раніше, розраховує провести двосторонню зустріч із В.Путіним "на полях" саміту G20, який стартує 30 квітня в Аргентині.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА