08:53 29.11.2018

Меттіс і Помпео заявили про відсутність доказів про причетність наслідного принца Саудівської Аравії до вбивства Хашкаджі

2 хв читати
Меттіс і Помпео заявили про відсутність доказів про причетність наслідного принца Саудівської Аравії до вбивства Хашкаджі

Глава оборони США Джеймс Меттіс і держсекретар Майк Помпео на закритих слуханнях у конгресі США заявили про відсутність прямих доказів причетності наслідного принца Саудівської Аравії Мохаммеда бен Салмана до вбивства Дж.Хашкаджі.

"У нас немає "пістолета, що димився", який би свідчив про причетність наслідного принца. Ні в розвідки, ні у кого-небудь ще ... немає "пістолета, що димився"", - заявив Дж.Меттіс журналістам після зустрічі з конгресменами.

За його словами, він "особисто прочитав усі розвіддані", проте не слухав аудіозапис вбивства.

"Я не можу зрозуміти цю мову ... Я читав переклади того, що нібито було на плівках", - зазначив міністр оборони.

Він також додав, що США не змінили позицію у справі Дж.Хашкаджі.

"Відповідальність за вбивство всіх, хто причетний до нього - це те, чого ми чекаємо", - уточнив глава Пентагону.

Про те, що немає "прямого повідомлення" від американської розвідки про зв'язок наслідного принца Саудівської Аравії з вбивством Дж.Хашкаджі, також заявив держсекретар М.Помпео.

"Я ознайомився з усіма даними розвідки ..., немає прямої інформації, що зв'язує принца з вбивством Джамаля Хашкаджі", - сказав він журналістам після зустрічі в Конгресі.

Як відзначають американські ЗМІ, багато законодавців були розчаровані тим, що директор ЦРУ Джина Хаспел була відсутня на закритих слуханнях у конгресі.

Прес-секретар ЦРУ Тимоті Барретт заявив "Ассошіейтед прес", що ніхто не утримував Дж.Хаспел від участі в слуханнях. Він додав, що ЦРУ вже поінформувало комітет Сенату з розвідки і "буде продовжувати надавати оновлену інформацію з цього важливого питання для політиків і конгресу". Анонімне джерело агентства в Білому домі повідомило, що Дж.Хаспел вирішила не брати участь у виступі перед конгресом через те, що деякі секретні дані оприлюднюються.

Крім того, Дж.Меттіс і М.Помпео на закритому брифінгу намагалися відрадити Сенат від голосування з єменської резолюції, яка передбачає припинення американської допомоги Саудівській Аравії. Зокрема, глава держдепу стверджував, що війна в Ємені була б "набагато гірше", якби США не були залучені. Він зазначив, що основна мета участі США в конфлікті в Ємені - стримування впливу Ірану на Близький Схід.

"Погіршення відносин США і Саудівської Аравії було б серйозною помилкою для національної безпеки США і їх союзників", - додав він.

Однак, законодавці 63 голосами "за" і 37 "проти" проголосували за те, щоб просувати резолюцію стосовно припинення участі США в єменському конфлікті надалі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА