09:02 29.11.2018

На ініційованому письменником Жаданом аукціоні зібрано майже 1 млн грн на допомогу військовим медикам та на інші потреби військових

2 хв читати
На ініційованому письменником Жаданом аукціоні зібрано майже 1 млн грн на допомогу військовим медикам та на інші потреби військових

На проведеному в Харкові благодійному художньому аукціоні ArtAid на користь волонтерів фронтової медичної служби "Ульф" та на інші потреби військових зібрали 985 тис. грн.

"Найбільше заплатили за картину Гамлета Зіньківського "Мій будинок успіху стоїть на пагорбі, збудованому з помилок і невдач". За стартової ціни в 15 тис. грн її було продано за 220 тис. грн", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" організатори аукціону.

За словами співрозмовника агентства, серед лотів, проданих за найвищою ціною, також дві роботи графіка Павла Макова (185 тис. грн і 110 тис. грн) і картина Романа Мініна "Шахтарі пишуть листа Данте" (90 тис. грн).

Загалом на аукціоні було виставлено 19 робіт від 16 авторів.

Спочатку передбачалося, що кошти, зібрані на аукціоні, передадуть волонтерам медичної служби "Ульф". Їм потрібно було близько 90 тис. грн, щоб купити конвексний датчик і планшет (обладнання для виявлення внутрішньої кровотечі). Але оскільки отримана сума значно більша, волонтери вирішили придбати на них уживаний позашляховик Nissan Patrol, у якому можна обладнати зручне місце для транспортування людини, для доставки поранених з лінії фронту до мікроавтобусів.

"Ми не розраховували на таку суму, але ми знали, що після датчика нашої наступною метою буде позашляховик. Тому гроші підуть на його придбання", - сказала волонтер "Ульфу" Юлія Сидорова (позивний "Куба Лібре").

Пізніше С.Жадан уточнив, що загалом цілому волонтерам "Ульф" передали 260 тис. грн.

"Решту суми ми (за згоди та підтримки "ульфівців") перерахуємо ближчим часом на інші потреби, пов'язані з армією, передусім – на медичні потреби українських військових", - повідомив письменник на своїй офіційній сторінці у Facebook у четвер.

Ініціатором аукціону став український письменник, музикант і громадський діяч Сергій Жадан. Організатори - Харківська школа архітектури, благодійний фонд "Україна ХХI", галерея HudpromLoft, партнером є PR-агентство Bagels & Letters.

Медики "Ульфу" працюють на авдіївському напрямку й надають медичну допомогу на волонтерських засадах пораненим бійцям і місцевому населенню. За перший рік роботи вони вивезли з-під вогню 28 поранених.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА