12:58 29.11.2018

Цивілізований світ має вжити дзеркальних заходів щодо РФ, яка блокує вільне судноплавство в морі - Гройсман

1 хв читати
Цивілізований світ має вжити дзеркальних заходів щодо РФ, яка блокує вільне судноплавство в морі - Гройсман

Цивілізований світ має вжити дзеркальних заходів щодо Росії, яка блокує вільне судноплавство в Азовському морі, заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Консультації наразі тривають. Ми очікуємо від наших міжнародних партнерів дуже жорсткої, різкої реакції щодо агресора, яку б назву він не мав. Я глибоко переконаний у тому, що єдиним правильним варіантом цих дій має бути абсолютна дзеркальність щодо Росії. Якщо Росія забороняє вільне судноплавство, наприклад, то весь цивілізований світ має вжити дзеркальних заходів проти РФ", - сказав прем'єр журналістам у Берліні (Німеччина) у четвер.

Також він наголосив, що захоплених Росією в Керченській протоці українських моряків має бути звільнено.

"Що стосується наших моряків - я на цьому наголошую - вони мають бути негайно звільнені. Крапка! Вони не порушили жодного законодавства: ні міжнародного, ні українського. І все те, що відбувається сьогодні під прикриттям нібито російських суден - це все беззаконня і не може бути взагалі прийнято цивілізованим світом", - заявив В.Гройсман.

Раніше цього дня командувач Військово-Морських сил Збройних сил України Ігор Воронченко заявив, що Україна має намір просити закриття протоки Босфор для проходу російськими кораблями з огляду на агресію РФ щодо українських військових суден у районі Керченської протоки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА