13:02 29.11.2018

Київрада розірвала договір оренди з забудовником скандального готелю на Андріївському узвозі в Києві

2 хв читати
Київрада розірвала договір оренди з забудовником скандального готелю на Андріївському узвозі в Києві

Київська міська рада ухвалила рішення розірвати договір оренди з компанією-забудовником готелю на Андріївському узвозі 14-16 ПП "Маркон".

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні міської ради в четвер, за нього проголосували 99 депутатів.

Згідно з проектом рішення, забудовник протягом 30 днів від дня отримання повідомлення про розірвання договору оренди має звільнити ділянку та привести її у вигляд, придатний для подальшого використання.

"Ідеться про скандальне будівництво на Андріївському узвозі, 14-16. Земельна комісія Київради підтримала розірвання договору оренди. Законною підставою є те, що забудовник не доплатив місту майже 1 млн грн, а також не почав освоювати ділянку вчасно, тобто протягом трьох років після укладення договору оренди, який було укладено ще у 2006 році", - сказав під час відкриття засідання міський голова Києва Віталій Кличко.

Він додав, що забудовник не дослухався до громадськості та влади щодо виду забудови в історичному центрі. Мер нагадав, що два тижні тому на нараді він звернувся до забудовника з вимогою зупинити будівництво до узгодження змін проекту з містобудівною радою та громадськістю.

"Замість того щоб підготуватися до містобудівної ради, підготувати всі документи, що підтверджують законність будівництва, подати макет будівлі, забудовник продовжив роботи на об'єкті. Ми демонтували будівельний кран, щоб зупинити зухвале будівництво, однак і це не допомогло. Тому сьогодні ми маємо зробити наступний крок: розглянути й ухвалити рішення про розірвання договору про оренду землі".

Як повідомлялося, проект готелю на Андріївському узвозі, 14-16 передбачає 8-поверховий готель (сім поверхів і мансарда) на 182 номери.

Проект готелю передбачає ресторан, фітнес-центр і паркінг на 25 машиномісць. Площа ділянки становить 0,2 га, загальна площа готелю — 13,6 тис. кв. м. Загальна висота будівлі за проектом становить 30 м, що перевищує максимально допустиму висоту будівель на цій території.

Замовником проекту є ПП "Маркон" (Київ), генпідрядником — одеське ТОВ "Кадорр-Україна", що входить до інвестиційно-будівельної компанії Kadorr Group бізнесмена Аднана Ківана.

ПП "Маркон" зареєстроване у 2001 році. Підприємство належить компанії "Кентрон Девеломпент" (Віргінські острови), проте кінцевий бенефіціар відсутній у держреєстрі, а керівником зазначено екс-заступника податкової інспекції Києва Валерія Павлюка.

Статутний капітал компанії становить 34 млн грн.

ТОВ "Кадорр-Україна" (Одеса) входить до інвестиційно-будівельної компанії Kadorr Group одеського бізнесмена сирійського походження А.Ківана. У портфелі групи - понад 40 житлових комплексів, по чотири торговельні та бізнес-центри, а також котеджні містечка в Одесі. Крім того, компанія будує ЖК "Тридцять восьма перлина" на 356 апартаментів на вул. Жилянській у Києві. Запланований термін здачі ЖК - III квартал 2019 року.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА