16:39 29.11.2018

Гройсман і Штайнмаєр обговорили перспективу посилення санкцій проти РФ на тлі подій в Азовському морі

1 хв читати
Гройсман і Штайнмаєр обговорили перспективу посилення санкцій проти РФ на тлі подій в Азовському морі

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман і федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр на зустрічі в четвер обговорили політику санкцій щодо РФ і ситуацію з проектом "Північний потік-2".

Як повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів України, В.Гройсман і Ф.-В.Штайнмаєр відзначили, що списки санкцій політика проти країни-агресора мають посилюватися, а ситуації, подібні зухвалим атакам в Азовському морі, мають отримувати чітку і жорстку міжнародну реакцію.

Український прем'єр сказав: "Німеччина є важливим другом України. Ми високо цінуємо допомогу Німеччини у відновленні суверенітету і територіальної цілісності України в умовах збройного протистояння з Росією".

Сторони розглянули також питання побудови газопроводу "Північний потік-2", який є радше гібридною зброєю проти ЄС, ніж інструментом енергозабезпечення споживачів.

В.Гройсман наголосив, що вірити в гарантії Москви не можна, оскільки Росія неодноразово демонструвала схильність до шантажу і використання енергетичних інструментів впливу на догоду своїм політичним амбіціям. Тому, на переконання прем'єра, транзитний шлях виключно через Україну залишається єдиним альтернативним варіантом забезпечення енергетичної незалежності європейських країн.

"Українська транзитна інфраструктура значно надійніше і дешевше, ніж російські обхідні газопроводи", - констатував він.

Крім того, сторони обговорили співпрацю в економічній сфері і план уряду в контексті реформування економіки і формування антикорупційної політики.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА