16:54 29.11.2018

Найбільше на пропаганду у квітні-червні витратили "Батьківщина", "Основа", "Опоблок", "Самопоміч" і Радикальна партія

2 хв читати
Найбільше на пропаганду у квітні-червні витратили "Батьківщина", "Основа", "Опоблок", "Самопоміч" і Радикальна партія

Політичні партії в другому кварталі 2018 року суттєво збільшили витрати на пропаганду порівняно з першим кварталом, йдеться у звіті Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

Згідно з інформацією НАЗК, оприлюдненою на прес-конференції в четвер у Києві, на пропагандистську діяльність - інформаційну, рекламну, видавничу, поліграфічну - в другому кварталі поточного року партія "Батьківщина" витратила 25,1 млн грн (у 1-му кварталі - 122 тис. грн), "Опозиційний блок" 6,9 млн грн (636 тис.), "Самопоміч" 6,6 млн грн (3,4 млн грн), Радикальна партія Олега Ляшка 6,5 млн грн (548 тис. грн), "Блок Петра Порошенка -Солідарність" 3,5 млн грн (2,9 млн грн), "Народний фронт" 1 млн грн (у першому кварталі у "Нарфронту" зовсім не було витрат на зазначені цілі).

Серед непарламентських партій найбільші витрати на пропаганду були в "Основи" - 8,8 млн грн (у 1-му кварталі - 14 тис. грн), Аграрної партії 2 млн грн, "Свободи" – 1,6 млн грн (823 тис. грн), "Нашого краю" – 1,2 млн грн (2,1 млн грн).

На видавничу діяльність серед парламентських партій найбільше за всіх витратили "Самопоміч" (5,5 млн грн), "БПП" (1,9 млн грн), серед непарламентських - "Свобода" (1,6 млн грн).

Лідерами за витратами на зовнішню рекламу серед парламентських політичних сил стали "Батьківщина" - 3,7 млн грн і "Опозиційний блок" - 2,7 млн грн, а з непарламентських - партія"Основа" - 4,3 млн грн та Аграрна партія - 1,4 млн грн.

Витрати на ТВ-рекламу "Батьківщини" становили 21 млн грн, Радикальної партії 4,8 млн грн, "Опозиційного блоку" 3,7 млн грн, "Самопомочі" 648 тис. грн.

У "БПП" та "Народного фронту" не було витрат на телевізійну рекламу.

Серед непарламентських фракцій найбільше за всіх на ТВ-рекламу витратила партія "Основа" - 4,1 млн грн.

Найбільші фінансові надходження в другому кварталі були у "Батьківщини" - 58,2 млн грн, "Опозиційного блоку" - 14,9 млн грн, "БПП" - 31,4 млн грн, "Самопомочі" - 30 млн грн, Радикальної партії - 11,4 млн грн, "Народного фронту" - 33,1 млн грн. Сюди входить фінансування з державного бюджету, спонсорські внески, а також надходження від фізичних та юридичних осіб.

Серед непарламентських партій найбільше фінансування було в Аграрної партії - 4,6 млн грн. Тут враховані спонсорські внески та надходження від юросіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА