07:50 30.11.2018

Білий дім спростував повідомлення про скасування зустрічей президента США з главами Туреччини і Південної Кореї на саміті G20

2 хв читати
Білий дім спростував повідомлення про скасування зустрічей президента США з главами Туреччини і Південної Кореї на саміті G20

Президент США Дональд Трамп не відміняв зустрічі з лідерами Туреччини і Південної Кореї "на полях" саміту "Великої двадцятки" в Аргентині, заявила в четвер прес-секретар Білого дому Сара Сандерс.

Раніше агентство "Ассошіейтед прес", посилаючись на Білий дім, повідомило, що заплановані офіційні зустрічі Д. Трампа з президентами Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом і Південної Кореї Мун Чже Іном на саміті "Великої двадцятки" в Аргентині скасовані, а замість них можуть лише відбутися неформальні бесіди.

"Для внесення ясності, зустрічі з главами Південної Кореї і Туреччині як і раніше числяться в розкладі (президента - ІФ), вони не були скасовані", - написала С.Сандерс в Twitter. Однак при цьому вона не повідомила, в якому форматі вони будуть проводитися.

Раніше в четвер президент США скасував офіційну зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним після консультацій з членами своєї адміністрації і після вивчення доповіді про інцидент у Керченській протоці.

За їхніми даними, Д.Трамп обговорював цю тему з держсекретарем США Майком Помпео, радником з національної безпеки Джоном Болтоном і главою апарату Білого дому Джоном Келлі.

У четвер Д.Трамп прибув в Аргентину на саміт G20. У своєму "Твіттері" він написав, що скасовує зустріч з президентом Росії в Аргентині "на полях" саміту "двадцятки" через інцидент в Керченській протоці.

"На підставі того факту, що кораблі і моряки не повернулися в Україну з Росії я вирішив, що для всіх зацікавлених сторін буде краще скасувати заплановану раніше зустріч у Аргентині з президентом Володимиром Путіним", - написав він.

"Я буду знову готовий до змістовного саміту (з В.Путіним - ІФ), як тільки цю ситуацію буде врегульовано", - додав Д.Трамп

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА