08:18 30.11.2018

Артефакти, знайдені під час розкопок на Поштовій площі, буде збережено

2 хв читати
Артефакти, знайдені під час розкопок на Поштовій площі, буде збережено

Депутати Київської міської ради ухвалили рішення про збереження артефактів, знайдених під час розкопок на Поштовій площі, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

"Сьогодні (29 листопада - ІФ) на пленарному засіданні Київської міської ради депутати ухвалили рішення про збереження артефактів, знайдених під час розкопок на Поштовій площі", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на офіційному сайті КМДА в четвер.

Цей документ покликаний врегулювати питання інвестиційного договору із забудовником на Поштовій площі. Зокрема, інвестору ТОВ "Хенсворд-Україна" буде запропоновано внести зміни до проектно-кошторисної та робочої документації щодо розміщення на об'єкті інвестування приміщень музею. Також забудовник має забезпечити альтернативне укріплення паль на ділянці проведення археологічних досліджень. Якщо забудовника не влаштує ця пропозиція договір буде розірвано.

Це дасть змогу здійснювати роботи без облаштування на цьому етапі залізобетонної плити. Таким чином, артефакти, знайдені під час розкопок на Поштовій площі, буде збережено. Буде також забезпечено музеєфікацію знахідок. Якщо інвестор не погодиться на такі умови, йому буде запропоновано припинити інвестиційний договір за угодою сторін.

"Ми знайшли компромісне рішення. Враховуючи той факт, що під час будівельних робіт було знайдено артефакти, ми фактично зобов'язуємо забудовника створити музей на Поштовій площі. Але при цьому даємо можливість не розривати договір, захищаючи його інтереси. Це цілком логічне рішення, адже для інвестора це може бути дуже вигідний проект і досить вигідне вкладення", - зазначив голова постійної комісії Київради з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики Олександр Бродський.

Рішення підтримали 95 депутатів Київради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА