10:37 30.11.2018

Голова Держприкордонслужби: На сьогодні в Україну обмежено в'їзд іноземців, передусім громадян РФ чоловічої статі віком від 16 до 60 років

3 хв читати
Голова Держприкордонслужби: На сьогодні в Україну обмежено в'їзд іноземців, передусім громадян РФ чоловічої статі віком від 16 до 60 років

Голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал інформує, що відомство посилило заходи контролю на кордоні та обмежило в'їзд до країни іноземців, передусім громадян Російської Федерації чоловічої статі віком від 16 до 60 років

"У пунктах пропуску здійснюються посилені заходи контролю. На сьогодні обмежено в'їзд іноземців, передусім громадян Російської Федерації. Не пропускають громадян Російської Федерації віком від 16 до 60 років, осіб чоловічої статі", - повідомив П.Цигикал на нараді у президента України з питання посилення обороноздатності країни в п'ятницю вранці.

При цьому він наголосив, що стосовно громадян України жодні обмеження на кордоні не запроваджують.

"Чи правильно я розумію, що це заходи, які перешкоджають Російській Федерації формувати тут загони приватних армій, які насправді є представниками збройних сил Російської Федерації, і не дати їм провести операції, які вони намагалися провести в 2014 році"?, - запитав глава держави й отримав ствердну відповідь.

Президент також наголосив на важливості посилення вимог до реєстрації громадян Російської Федерації, особливо в областях, де запроваджено воєнний стан. "Пропозиції прошу внести мені протягом 24 годин на затвердження", - доручив П.Порошенко.

Пізніше в мікроблозі глави держави в соцмережі Twitter з'явилося повідомлення, що обмеження запроваджено для запобігання утворенню російських воєнізованих формувань на території України. "Україна ввела обмеження щодо в'їзду громадян РФ чоловічої статі віком від 16 до 60, щоб РФ не формувала в Україні загони "приватних" армій, які насправді є представниками Збройних сил РФ. Щоб не дати росіянам здійснити в Україні ті операції, які вони планували ще в 2014 році", - написав П.Порошенко.

Як повідомлялося, ще 14 квітня 2014 року Державна прикордонна служба України суттєво обмежила в'їзд на територію країни дорослим чоловікам - громадянам РФ через загрозу терористичних актів.

Обмеження діяло стосовно чоловіків віком від 16 до 60 років. Їх пропуск здійснювався лише в екстрених випадках та за рішенням начальника регіонального управління (прикордонного загону) після проведення контролю: наприклад, за наявності документів, що підтверджують родинні зв'язки, смерть або важку хворобу близьких родичів.

Своє рішення щодо посилення прикордонконтролю з Росією Україна почала реалізовувати практично негайно - за першу добу не пустили в країну 100 пасажирів трьох авіакомпаній РФ. Проте вже наступного дня кількість відмов значно знизилася. Станом на початок грудня українські прикордонники відмовили у в'їзді до країни майже 14,5 тисячам громадян РФ. При цьому якщо в 2013 році в Україну в'їхало понад 9 млн громадян РФ, а в 2014 станом на початок грудня - лише 2,3 млн.

Офіційної інформації про зняття обмежень на в'їзд громадянам РФ в Україну, запроваджених у 2014 році, немає. З 1 січня 2018 року Держприкордонслужба України запровадила фіксацію біометричних даних іноземців та осіб без громадянства з 70 держав, зокрема з РФ, у виконання рішення РНБО та відповідного указу президента "Про посилення контролю за в'їздом до України, виїздом з України іноземців та осіб без громадянства, додержанням ними правил перебування на території України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА