13:04 30.11.2018

США схвалили продаж Польщі ракетних систем на $655 млн

1 хв читати
США схвалили продаж Польщі ракетних систем на $655 млн

Держдепартамент США дозволив продаж Польщі 20 реактивних систем залпового вогню на загальну суму $655 млн, повідомив Пентагон.

"Державний департамент ухвалив рішення про дозвіл можливого продажу Польщі 20 високомобільних систем ракетної артилерії (HIMARS) М124 та іншого пов'язаного з ними обладнання орієнтовною вартістю $655 млн", - йдеться в повідомленні Агентства з оборонного співробітництва та безпеки Міноборони США.

Агентство вже направило відповідну нотифікацію на затвердження до Конгресу.

Основним підрядником, який має здійснити поставку систем до Польщі, буде компанія Lockheed Martin.

У повідомленні наголошується, що запланований продаж сприятиме зовнішній політиці та національній безпеці Сполучених Штатів шляхом зміцнення безпеки союзника з НАТО, який є важливою силою в забезпеченні політичної стабільності та економічного прогресу в Європі. Цей аукціон узгоджується з ініціативами Сполучених Штатів з надання ключовим союзникам у регіоні сучасних систем озброєнь, які дадуть змогу поліпшити взаємодію зі збройними силами США та підвищать безпеку, зазначає агентство.

Зазначається, що Польща має намір використовувати системи "для модернізації своїх збройних сил і розширення можливостей зі зміцнення національної оборони та стримування регіональних загроз".

При цьому наголошується, що "продаж цього обладнання не змінить військовий баланс в регіоні".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА