17:53 30.11.2018

Суд узяв під арешт з альтернативою застави блогера Барабошка, а політтехнолог Петров перебуватиме під домашнім арештом

3 хв читати
Суд узяв під арешт з альтернативою застави блогера Барабошка, а політтехнолог Петров перебуватиме під домашнім арештом

 Печерський районний суд Києва прийняв рішення про арешт на два місяці з правом внесення застави в 3 млн грн блогера Олександра Барабошка, що фігурує в кримінальному провадженні про втручання в приватне життя співробітника правоохоронного органу, інший фігурант справи - політтехнолог Володимир Петров - за рішенням суду перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом.

Як написав на сторінці у Facebook адвокат Денис Фетісов, прокуратура просила для О.Барабошка арешт або альтернативу - заставу в 6,5 млн грн. За інформацією ЗМІ, суд заарештував його на два місяці з правом застави в 3 млн грн.

Адвокат Д.Фетісов також повідомив про рішення суду щодо В.Петрова: "Петрову - цілодобовий домашній арешт".

Як повідомлялося, політтехнолог В.Петров і блогер О.Барабошко були повідомлені про підозру в рамках розслідування кримінального провадження про втручання в приватне життя співробітника правоохоронного органу.

"Головна військова прокуратура повідомила про підозру політтехнологу Володимиру Петрову та блогеру Олександру Барабошку в рамках справи про втручання в життя співробітника правоохоронного органу", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Генпрокуратурі.

29 листопада правоохоронці затримали В.Петрова в рамках справи про нібито домаганнях заступника начальника відділу департаменту захисту економіки Нацполіції України Олександра Варченка студентки Наталії Бурейко.

8 листопада прокуратура Києва отримала звернення Н.Бурейко про погрози і переслідування з боку людини, яка у соцмережах використовує ім'я Олександр Варченко. Заступник начальника відділу департаменту захисту економіки Нацполіції О.Варченко звернувся до глави Нацполіції Сергія Князєва з проханням перевірити викладені у мережі обвинувачення в сексуальних домаганнях, запевнивши, що не має до них відношення. Пізніше в акаунті Н.Бурейко в Facebook з'явилися її вибачення перед О.Варченком і членами його сім'ї. Попередні пости про погрози і домаганнях зникли.

Прокуратура розглянула заяву, відкрила кримінальне провадження і доручила проводити розслідування Службі безпеки України.

Як повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко, 29 листопада Головна військова прокуратура за участю співробітників департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України "затримала громадянина П. за підозрою в скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 163 (порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами зв'язку або через комп'ютер), ч. 2 ст. 182 (порушення недоторканності приватного життя) КК України". "Одним з потерпілих від вчинення зазначених злочинів є відомий український журналіст", - написав він на сторінці у Facebook.

Речник Генпрокуратури поінформував, що Слідче управління Управління СБУ в Києві та Київській області за процесуального керівництва Головної військової прокуратури здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами завідомо неправдивого повідомлення про злочин, з'єднаний зі штучним створенням доказів обвинувачення; про порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами зв'язку або через комп'ютер, зокрема щодо державного діяча; впливу на працівника правоохоронного органу для перешкоджання виконанню ним службових обов'язків, а також за фактом незаконного збору, зберігання і використання конфіденційної інформації про особу (за ч. 2 ст. 383, ч. 1 ст. 163, ч. 2 ст. 163, ч. 2 ст. 182, ч. 1 ст. 343 КК України).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

Генштаб ЗС України: На фронті було 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 13 ракетних та 56 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 11 районах скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА