19:42 30.11.2018

Саміт G20 може завершитися без підсумкової спільної заяви лідерів

2 хв читати
Саміт G20 може завершитися без підсумкової спільної заяви лідерів

Дипломати країн G20 у п'ятницю провели складні переговори навколо фінальної заяви для саміту в Буенос-Айресі, зіткнувшись із можливістю завершення саміту без спільної заяви, повідомляє агентство AP з посиланням на два джерела серед європейських дипломатів.

Найбільші труднощі викликали формулювання стосовно Паризької угоди щодо клімату та Світової організації торгівлі, зазначає агентство.

Делегації з Європи спробували дійти спільної позиції та можуть опублікувати власну заяву, якщо їм не вдасться домовитися зі США або іншими країнами, зазначає AP. Лідери європейських країн, зазначає агентство, зустрічалися у п'ятницю вранці в Буенос-Айресі, щоб намітити спільну позицію стосовно торгівлі, клімату та вбивства саудівського опозиційного журналіста Джамаля Хашкаджі.

Голова Європейської ради Дональд Туск пізніше заявив у Twitter, що країни ЄС на саміті G20 "скоординували позиції щодо торгівлі, клімату".

"Стосовно Хашкаджі ми дійшли згоди, що необхідно терміново встановити, що трапилося 2 жовтня", - додав він.

Франція, зазначає агентство, намагається створити коаліції з деяких питань, щоб спробувати "врятувати дух" G20, якщо не вдасться досягти згоди між усіма учасниками.

Зустріч G20, як передбачалося, мала сфокусуватися на розвитку, інфраструктурі та інвестиціях, але, зазначає AP, коли саміт розпочався, ці теми, здається, відійшли на другий план, їх витіснили такі спірні питання, як торговельна угода США і Китаю і нещодавні події в Керченській протоці.

На саміті відбувається відразу кілька подій, що привертають увагу ЗМІ. Так, уперше з іноземним візитом після вбивства Дж.Хашкаджі на публіці з'являється спадкоємний принц Саудівської Аравії Мухаммед бен Салман. Крім того, Канада, США і Мексика у п'ятницю після тривалих переговорів підписали угоду USMCA, покликану замінити NAFTA. Також увагу ЗМІ привертає ситуація навколо Керченської протоки.

Саміт G20 завершиться в суботу, 1 грудня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА