19:47 30.11.2018

Суд у США винесе 5 березня вирок Манафорту, який очолював передвиборний штаб Трампа

2 хв читати
Суд у США винесе 5 березня вирок Манафорту, який очолював передвиборний штаб Трампа

Федеральний суддя округу Колумбія Емі Берман Джексон у п'ятницю оголосила, що вирок стосовно екс-глави передвиборного штабу Дональда Трампа - Пола Манафорта - буде винесено на початку березня 2019 року, повідомляють американські ЗМІ.

В якості попередньої дати винесення вироку визначено 5 березня 2019 року. Відзначається, що вирок буде винесено за двома обвинуваченнями, що стосуються "таємної змови".

Крім того, суддя повідомила, що судові слухання з інших пунктів обвинувачення заплановані на середину і кінець січня. Під час цих засідань суд має намір з'ясувати, чи не порушував П.Манафорт досудову угоду про співпрацю зі слідством.

ЗМІ нагадують, що раніше в цьому році П.Манафорт визнав провину за двома пунктами - в таємній змові та наданні впливу на свідків.

Відносно нього раніше проводився й інший розгляд, в рамках якого суд присяжних у серпні визнав П.Манафорта винним за вісьмома пунктами обвинувачення фінансового характеру. Правопорушення були виявлені спецпрокурором Р.Мюллер, який розслідує передбачуване втручання РФ у американські вибори 2016 року.

У вересні, щоб уникнути другого судового процесу, П.Манафорт заявив, що готовий визнати частину обвинувачень проти себе і співпрацювати зі слідством. Однак раніше офіс Р.Мюллера повідомив, що "після підписання угоди про визнання провини Манафорт здійснив федеральні злочини, збрехавши Федеральному бюро розслідувань і офісу спецпрокурора з різних питань, що є порушенням угоди".

Раніше на цьому тижні адвокат П.Манафорта обговорив з юристами президента США свідчення, дані його клієнтом.

Президент США Д.Трамп напередодні заявив, що не виключає можливості помилування екс-глави свого передвиборчого штабу П.Манафорта.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА