20:03 30.11.2018

Трамп підтвердив, що скасував зустріч із Путіним лише через Україну

2 хв читати
Трамп підтвердив, що скасував зустріч із Путіним лише через Україну

Президент США Дональд Трамп знову заявив у п'ятницю, що прийняв рішення про скасування запланованої на полях G20 зустрічі з лідером Росії Володимиром Путіним тільки через інцидент у Керченській протоці.

"На підставі того, що сталося з кораблями і з моряками, це була єдина причина", - заявив він після зустрічі з прем'єром Японії Сіндзо Абе в Буенос-Айресі.

Витяги з виступу Д.Трампа показало американське телебачення.

Крім того, Д.Трамп укотре висловив сподівання на якнайшвидше врегулювання ситуації, після чого, як він запевнив, можна буде провести зустріч із президентом Росії.

"Ми цим незадоволені. Ніхто цим не задоволений (інцидентом у Керченській протоці - ІФ). Сподіватимемося, що їм незабаром вдасться це врегулювати, тому що ми чекаємо на зустріч із президентом Путіним", - зазначив він.

Напередодні Д.Трамп написав у Twitter, що скасовує зустріч з В.Путіним в Аргентині через інцидент у Керченській протоці.

"На підставі того факту, що кораблі й моряки не повернулися в Україну з Росії, я вирішив, що для всіх зацікавлених сторін буде краще скасувати заплановану раніше зустріч в Аргентині з президентом Володимиром Путіним", - написав він. "Я буду знову готовий до змістовного саміту (з В.Путіним - ІФ), коли цю ситуацію буде врегульовано", - додав Д.Трамп.

Заступник прес-секретаря держдепу США Роберт Палладіно пізніше пояснив, що "агресія, свідками якої ми стали цього тижня, є неприйнятною, і (Д.Трампом) був посланий сильний сигнал". На уточнювальне запитання журналіста, наскільки сильний сигнал, Р.Палладіно відповів: "Ізоляція".

У п'ятницю ввечері перед початком фотографування лідерів G20 у Буенос-Айресі Д.Трамп і В.Путін не привітали один одного. В.Путін піднявся на подіум для фотографування раніше за американського колегу, Д.Трамп пройшов повз нього.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти за основу законопроєкт про захист інтересів власників земельних паїв

ВР має намір визначити Держспецзв'язку органом, що реалізує політику щодо забезпечення безпілотними системами та засобами РЕБ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА