07:52 01.12.2018

Об'єднавчий Собор може відбутися в середині грудня

2 хв читати
Об'єднавчий Собор може відбутися в середині грудня

Президент України Петро Порошенко повідомив, що дату Об'єднавчого Собору оголосить Вселенський Патріарх, але припустив, що він відбудеться найближчим часом.

"Можу сказати, що він буде в середині грудня, а може і в першу половину грудня. Учасники Собору оберуть Предстоятеля незалежної автокефальної помісної православної, і головне - української церкви", - цитує слова П.Порошенка сайт президента України в п'ятницю ввечері.

Він підкреслив, що Предстоятелю церкви буде вручений Томос - грамота про духовну незалежність.

Також глава держави підкреслив, що "так само як армія є гарантом нашої незалежності, гарантом духовної незалежності є автокефальна православна церква".

"Надзвичайно важливо, що українська церква буде однією з 15 самостійних православних церков, з яких і складається Вселенське Православ'я", - сказав П.Порошенко.

Президент висловив сподівання, що українські ієрархи православних церков "добре усвідомлюють відповідальність, яка лежить на них" напередодні Об'єднавчого Собору Українського Православ'я.

"Їх участь у Соборі і вибори Предстоятеля будуть також обумовлені бажанням служити українському народові так, як служать капелани на фронті - синами українського народу є вони", - додав П.Порошенко.

Також президент нагадав, що в суботу Україна відзначатиме річницю референдуму про державну Незалежність України. 1 грудня 1991 року відбувся всенародний референдум, який підтвердив незалежність України.

"Історичний акт, від якого почалася, відбулася і відновилася наша незалежність. Можу відзначити, що рішення, яке було прийнято вчора (у четвер, 29 листопада) про надання автокефалії українській церкві для нас, для українців абсолютно дорівнює референдуму про нашу незалежність. Тому незалежна церква - це духовна незалежність українців. Тому що зараз йде процес державотворення", - резюмував президент.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА