12:52 01.12.2018

Сенцов удостоївся премії МЗС Польщі Pro Dignitate Humana

2 хв читати
Сенцов удостоївся премії МЗС Польщі Pro Dignitate Humana

Український політв'язень у Росії, режисер Олег Сенцов удостоївся премії Міністерства закордонних справ Польщі Pro Dignitate Humana ("За людську гідність"), повідомив глава польського МЗС Яцек Чапутович.

"Для мене честь, що цього року я можу відзначити премією "За людську гідність" пана Олега Сенцова за визнання його заслуг у сфері прав людини, безкомпромісного захисту осіб, які зазнали переслідування, і тих, хто зазнав репресій", – сказав міністр на врученні премії в суботу в Києві.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", премію було вручено сестрі О.Сенцова Наталії Каплан.

Вона у свою чергу висловила сподівання, що завдяки міжнародній підтримці режисер зможе особисто подякувати за це визнання.

"Олег, незважаючи ні на що, продовжує боротися... Він герой, він міг уникнути такої долі, але він не відступив від своїх переконань і готовий за них справді піти до кінця", – розповіла сестра.

Н.Каплан також зазначила, що О.Сенцов за допомогою листів продовжує роботу над фільмом спільно з режисером Ахтемом Сейтаблаєвим.

У свою чергу міністр закордонних справ України Павло Клімкін на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук" у суботу подякував польським друзям за вручення "почесної нагороди МЗС Pro Dignitate Humana О.Сенцову як людині і герою, який протистояв російській окупації, боровся за звільнення всіх політв'язнів Кремля".

"Відзнака ще більш символічна, коли тепер поряд з політв'язнями, Росія захопила 24 військовополонених", – написав П.Клімкін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА