15:49 01.12.2018

У Парижі під час заворушень затримали 107 демонстрантів

1 хв читати
У Парижі під час заворушень затримали 107 демонстрантів

Співробітники французької поліції в суботу затримали 107 осіб під час зіткнень із демонстрантами в центрі Парижа, повідомив прем'єр Франції Едуар Філіп.

За його даними, в Парижі в акціях протесту, організованих рухом "Жовті жилети", беруть участь 5,5 тис. осіб, а у всій Франції – 36 тис. Якщо ці дані підтвердяться, то це набагато менше, ніж під час аналогічних акцій в минулі вихідні.

Водночас французькі ЗМІ зазначають, що на акції протесту в Парижі зафіксовано багато випадків сутичок агресивно налаштованих демонстрантів з поліцією. Зокрема, такі випадки сталися на Єлисейських полях і на площі Шарля де Голля.

Як повідомлялося, всі магазини на Єлисейських полях закриті, причому власники намагалися захистити вітрини, щоб хулігани їх не зламали.

Минулого тижня в центрі французької столиці відбулася масштабна демонстрація "Жовтих жилетів", що протестували проти підвищення цін на бензин. Під час заворушень багато магазинів зазнали суттєвих пошкоджень. У ці вихідні поліцейські вжили в центрі Парижа жорстких заходів щодо гарантування безпеки. Така обстановка, найімовірніше, відлякала багатьох протестувальників, які вирішили не приходити в центр Парижа, зазначають ЗМІ.

Єлисейські поля – одна з найвідоміших пам'яток Парижа. Вони знані, зокрема, завдяки зведеній за розпорядженням Наполеона Тріумфальній арці, а також численним магазинам, частина яких – люксові.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА