16:15 01.12.2018

Лідери ЄС співчувають у зв'язку зі смертю Буша-старшого

2 хв читати
Лідери ЄС співчувають у зв'язку зі смертю Буша-старшого

Голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер висловив співчуття у зв'язку зі смертю колишнього президента США Джорджа Буша-старшого, зазначивши, що той присвятив себе своїй країні і боротьбі за свободу.

"З великою сумом я дізнався про смерть Джорджа Буша. Світ втратив державного діяча і лідера, який був прикладом для всіх нас. Я особисто втратив друга", - йдеться в заяві Ж.-К. Юнкера, поширеній в суботу в Брюсселі.

"Я ніколи не забуду роль, яку він відіграв у тому, щоб зробити Європу безпечнішим і більш згуртованим місцем після падіння Берлінської стіни та залізної завіси. Холоднокровність президента Буша, його лідерство і тісні особисті стосунки з Гельмутом Колем та Михайлом Горбачовим були вирішальними у відновленні миру і свободи для стількох людей на нашому континенті. Ми, європейці, назавжди запам'ятаємо це", – заявив глава Єврокомісії.

Він також зазначив, що Дж.Буш був передусім сім'янином, "глибоко відданим своїй дружині, дітям, онукам і близьким людям". "Я хотів би висловити свої найщиріші співчуття американському народу і всій родині Бушів у цей сумний час", – йдеться в посланні Ж.-К. Юнкера.

Глава Європейського парламенту Антоніо Таяні у свою чергу заявив, що "Європа втратила захисника її свободи і єдності під час "холодної війни". "Щирі співчуття родині Джорджа Буша-старшого", – йдеться в "Твіттері" А.Таяні, опублікованому в суботу.

"Колишній президент США Джордж Буш-старший був одним із державних діячів, які зробили Сполучені Штати більше, ніж просто союзником у світі: точкою відліку, другом", – заявила глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні.

На її думку, його запам'ятають "за ту ключову роль, яку він відіграв у міжнародних справах, допомагаючи покласти край "холодній війні", зменшити ядерну загрозу в Європі і внести вклад у створення системи, що грунтується на правилах".

Данину пам'яті Дж.Бушу-старшому віддав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. "Коли впала залізна завіса, світ потребував політиків з далекоглядністю і волею", – йдеться в заяві глави Північноатлантичного альянсу.

Він вважає, що колишній президент США володів необхідними здібностями і був відданим справі, він вплинув на формування історії.

"Його пам'ятатимуть як одного з архітекторів епохи після закінчення "холодної війни" і як істинного трансатлантиста", – наголосив Й.Столтенберг.

Президент Франції Еммануель Макрон адресував від імені французького народу співчуття американському народу у зв'язку зі смертю Дж.Буша-старшого.

"Це був видатний керівник і беззаперечний прихильник союзу з Європою. Наші думки звернені до його сім'ї і близьких", – заявив Е.Макрон.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський у Хмельницькому обговорив безпеку АЕС і призначив голову обладміністрації

В Азербайджані зможуть відпочити 60 українських дітей

В Угорщині від ножового поранення загинув українець, підозрюваного у злочині затримали - МЗС України

Наказ Міноборони, що визначає придатність до військової служби, набуде чинності з 4 травня

Зеленський у Хмельницькому відвідав солдатів, які лікуються після поранень

Прикордонники вилучили скрипку Страдіварі на українсько-польському кордоні

Кемерон під час візиту до Києва розпочав переговори щодо 100-річного партнерства між Україною та Великою Британією

У вихідні в Україні буде тепло, у неділю в Києві та низці областей короткочасні дощі

ДБР повідомило про підозру в незаконному збагаченні колишньому начальнику ГУ внутрішньої безпеки СБУ Наумову

Глава МЗС Великої Британії відвідав Львів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА