07:36 03.12.2018

Трамп готовий реалізувати всі домовленості з КНДР після завершення її денуклеаризації

2 хв читати
Трамп готовий реалізувати всі домовленості з КНДР після завершення її денуклеаризації

Президент США Дональд Трамп під час зустрічі з південнокорейським президентом Мун Чже Іном "на полях" саміту G20 в Аргентині повідомив, що добре ставиться до лідера КНДР Кім Чен Ина і готовий виконати всі дані йому обіцянки після закінчення процесу денуклеаризації.

"Президент Трамп просив передати (Кім Чен Ину - ІФ), що він по-дружньому ставиться до голови Кіма і що він йому подобається, тому він (президент США - ІФ) хоче, щоб голова Кім виконав решту їх угоди. Тоді все, що хоче голова Кім, стане реальністю", - цитує "Ренхап" заяву Мун Чже Іна.

Раніше представник президента Південної Кореї відзначав, що на зустрічі президенти двох країн домовилися про збереження існуючих санкцій проти Північної Кореї доти, поки процес денуклеаризації не буде завершеним.

У відповідь на запитання журналістів про можливий візит Кім Чен Ина в Сеул до кінця року, Мун Чже Ін сказав, що це можливо, і все залежить тільки від лідера КНДР.

За словами президента, Д.Трамп вважає, що візит Кім Чен Ина в Сеул може надати свіжого імпульсу денуклеаризації Корейського півострова.

"Були побоювання, що його (Кім Чен Ина - ІФ) візит перед самітом або переговорами на найвищому рівні між Північчю і США може створити напругу, але я можу сказати вам, що такі побоювання зникли після моєї зустрічі з президентом Трампом", - додав він.

На його думку, візит лідера КНДР в Сеул стане "мирним посланням" суспільству, а також "свідченням його прихильності денуклеаризації, прихильності розвитку міжкорейських відносин".

Проте, як підкреслив Мун Чже Ін, процес денуклеаризації Півночі в кінцевому підсумку має вирішуватися США і КНДР.

"Ми намагаємося грати певну роль, пропонуючи свої погляди і намагаючись грати роль посередників, коли переговори заходять у глухий кут, але я вважаю, що це питання, яке в основному має бути вирішено між Північчю і США", - сказав Мун Чже Ін.

Він також повідомив, що між Сеулом і Вашингтоном немає ніяких розбіжностей з проблеми денуклеаризації Корейського півострова.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА