09:49 03.12.2018

Провідні юрфірми підтримали законопроект №9055 "Про адвокатуру та адвокатську діяльність"

2 хв читати

Адвокати понад 20 провідних адвокатських об'єднань, національних і міжнародних юридичних фірм висловили свою підтримку проекту закону України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" №9055, йдеться в їхньому спільному зверненні до голови Верховної Ради України та народних депутатів, повідомляється на сайті президента України в понеділок уранці.

"У зверненні зазначено, що законопроект №9055 відповідає загальновизнаним міжнародним стандартам, суттєво вдосконалює основи організації та діяльності адвокатури і дає змогу забезпечити її прогресивний розвиток в інтересах суспільства і цілях справедливого правосуддя", - йдеться в оприлюдненому повідомленні.

У тексті зазначено, що законопроект, зокрема, "суттєво розширює професійні права і гарантії, які дадуть змогу адвокатам бути дієвими захисниками своїх клієнтів і рівноправними учасниками процесу; впроваджує правила доступу до професії без корупційних ризиків; передбачає збалансовану систему дисциплінарної відповідальності; спрямований на побудову сильної та незалежної системи адвокатського самоврядування".

Автори звернення також зазначають, що законопроект №9055 уперше в історії української адвокатури пропонує надати самостійність і реальні повноваження регіональним органам адвокатського самоврядування, які є найближчою ланкою до адвокатів: "Усі адвокати матимуть реальне, а не декларативне право брати участь у самоврядуванні".

У повідомленні нагадується, що минулого тижня з підтримкою законопроекту виступила громадська організація "Трансперенсі Інтернешнл Україна". "Експерти організації оцінюють його як спрямований на подолання та запобігання корупції як в цілому в адвокатській діяльності, так і в діяльності органів адвокатського самоврядування, а також системи правосуддя в цілому", - пишуть автори звернення.

Вони також наголошують, що раніше позитивний висновок щодо зазначеного проекту закону надали експерти Ради Європи, зазначивши, що він "є кроком уперед порівняно з редакцією закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність", що діє з 2012 року".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА