11:02 03.12.2018

Росія звинуватила українських моряків у незаконному перетині кордону

2 хв читати
Росія звинуватила українських моряків у незаконному перетині кордону

Слідство майже одразу після затримання офіційно пред'явило 24 українським військовим морякам обвинувачення в незаконному перетині державного кордону, повідомив адвокат одного з військових Микола Полозов.

"Обвинувачення було пред'явлено всім затриманим ще 27 листопада", - сказав він.

Адвокат уточнив, що після арешту йому ще жодного разу не вдалося зустрітися зі своїм підзахисним. "З огляду на це я навіть не знаю, чи визнав хтось провину чи ніхто її не визнає. Сподіваюся, що я зможу сьогодні потрапити в "Лефортово" і поспілкуватися зі своїм підзахисним", - сказав адвокат.

Українським морякам інкримінують скоєння злочину за ч. 3 ст. 322 КК РФ (незаконний перетин держкордону РФ, вчинений групою осіб за попередньою змовою або організованою групою або із застосуванням насильства або із погрозою його застосування). Покарання за цим обвинуваченням передбачає до шести років ув’язнення.

Російські прикордонники 25 листопада із застосуванням зброї захопили в районі Керченської протоки буксир "Яни Капу" та малі броньовані артилерійські катери Військово-Морських сил ЗСУ "Бердянськ" і "Нікополь", що прямували з Одеси до українського порту в Азовському морі.

24 українців, що перебували на захоплених суднах Військово-Морських сил ЗСУ, було заарештовано за рішенням судів Сімферополя та Керчі до 25 січня 2019 року. Ці рішення вже оскаржено у Верховному суді Криму, але дату засідання поки що не призначено.

На 29 листопада заарештованих моряків етапували до Москви в СІЗО "Лефортово". При цьому троє поранених перебувають у медблоці слідчого ізолятора "Матроська тиша".

Окрім трьох поранених моряків, серед заарештованих 21 людина: командири буксира "Яни Капу" Олег Мельничук, бронекатера "Нікополь" - Богдан Небилиця, бронекатера - "Бердянськ" Роман Мокряк, дивізіону суден забезпечення військово-морської бази "Південь" ВМС України - Володимир Лісовий; співробітник СБУ Андрій Драч; члени екіпажів Денис Гриценко, Юрій Без'язичний, В'ячеслав Зінченко, Євген Семидоцький та Андрій Шевченко, Андрій Оприско, Сергій Цибізов, Юрій Будзило, Володимир Терещенко, Віктор Беспальченко, Володимир Варимез, Михайло Власюк, Богдан Головаш, Сергій Чуліб, Владислав Костишин, Сергій Попов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА